FIILIKSIÄ YKSIN ASUMISESTA & KOULUSTA

Viikot vierii ihan hurjaa vauhtia ja edellisestä postauksesta on taas kulunut jo yli viikko ihan huomaamatta...

Eilen kun avasin ensimmäisen sähkölaskuni, tajusin, että oon ollut kirjoilla täällä Lahdessa nyt about parin kuukauden ajan ja varsinaista yksinasumista taas on takana reilun puolentoista kuukauden verran. Muistan kuitenkin edelleen melko tarkastikin sen tunteen, kun vielä edessä päin oli ensimmäinen koulupäivä ja harhailin etsimään mun koulua. Silloin tajusin, että nyt on oikeesti pärjättävä ja huolehdittava itsestäni, sekä selvitettävä juttuja ihan itse. Kukaan ei ollut (eikä oo muuten vieläkään) huolehtimassa esimerkiks siitä, että herään kouluun ajoissa, enkä torkuta liian pitkään :-D 

Muutos entiseen oli suuri muuttaessa pois kotoa tänne Lahteen. Täällä oon täysin riippuvainen bussiaikatauluista, kun taas kotona Kouvolassa oli lähes aina auto käytössä. Nyt täytyy huolehtia itse, että jääkaapissa on ruokaa ja jos niin ei ole, niin lähteä pyöräilemään kauppaan säästä tai väsymyksestä huolimatta.. Laskujen eräpäivistä ja kaikesta muusta pienestä puhumattakaan! 

Kaikista velvollisuuksista ja pienistä haasteista huolimatta oon kuitenkin nauttinut yksinasumisesta niin paljon! Se oma vapaus ja päätösvalta lähes kaikesta on tosi jees, vaikka välillä kaipaakin jotain hälinää tähänkin kämppään. Siitä kaivatusta elosta saa kyllä aina kunnon annoksen kotikotona käydessä, kun jaloissa pyörii rakas koira ja talossa on aina joku jonka kanssa höpötellä mitä turhimmistakin asioista. ♥

Noh, miten sitten se mun koulunkäynti on lähtenyt käyntiin? 

Rehellisesti sanottuna mä odotin ammattikorkeakoulussa olevan pitkiä päiviä ja jonkin verran tehtäviä. Mulla ei ollut hirveesti tietoa amk -opiskelusta, joten mitään muita oletuksia ei päässä etukäteen osannut oikein pyöriä. Mun odotukset rankoista koulupäivistä on saanut romuttua kyllä aika reilulla kädellä, sillä ainakin näin alussa meillä on ollut ihan uskomattoman rentoa ja välillä meillä on viikossa vaan pari koulupäivää. Esseitä ja muita palautettavia tehtäviä on toki ollut, mutta niistäkin on selvitty yllättävän helposti! Pienimuotoinen ylläri on sosionomiopiskeluissa ainakin tähän mennessä ollut myös se, kuinka paljon meitä pistetään miettimään meidän omaa elämää, tuntemuksia ja mm. arvoja. Jollain tapaa nää jutut kuitenkin liittyy meidän tulevaan ammattiin ja työhön, joten en valita. Oon kyllä muutenkin tykännyt tähän astisista opiskeluista, ne ovat olleet erinomaista vaihtelua lukiovuosien jälkeen. Lähiviikkoina ollaan yhdellä kurssilla mm. tanssittu kertakäyttölautasten kanssa ympäri liikuntasalia ja kerrottu tarinaa omenan elämästä.. Ei välttämättä kuulosta ihan koulunkäynniltä, mut hauskaa on joka tapauksessa ollut! 

Pari sanaa vielä meidän ryhmästä.. Meitä ekan vuoden sosionomiopiskelijoita on siis tosiaan noin 30 hengen porukka koossa ja jokaisella meistä on suht erilaiset lähtökohdat, persoonat, sekä ikävuodet. Koulun alkaessa mulle tuli yllätyksenä, kuinka vähän esimerkiks mun ikäisiä (1997 syntyneitä) meidän joukossa onkaan! Erilaisuuksista huolimatta kaikki tulee loistavasti toimeen keskenään, eikä suurempiinkaan ikäeroihin kiinnitä huomiota juuri koskaan, koska jengi on suurimmalta osin tosin samanhenkinen.

Kuluneiden viikkojen aikana ollaan tehty koulupäivien ohella myös paljon juttuja yhdessä vapaa-ajallakin. Ollaan oltu tietty opiskelijabileissä, luettu tenttiin porukalla, panikoitu tehtävien kanssa, käyty syömässä yhdessä milloin missäkin, naurettu insideläpille ja mitähän vielä.. Huomenna ollaan osan kanssa lähdössä Himokselle koko viikonlopuksi, enkä malttais enää oottaa!

Oman ryhmäni lisäksi myös opettajat ja meidän Sosiaali -ja terveysalan yksikön muutkin opiskelijat vaikuttaa sairaan hyviltä tyypeiltä, vaikkei paria poikkeusta lukuunottamatta olla vielä ehditty sen kummemmin jutella tai tutustua. 

Tällaisia tuntemuksia mulla on jo hetken aikaa pyörinyt mielessä yksinasumisesta ja koulujutuista, joten miksipäs en oisi niitä voinut jakaa tännekin! Nyt on kuitenkin suljettava läppäri ja riennettävä pakkaushommiin, jotta oon valmiina huomiseen ;-) 

Hauskaa tulevaa viikonloppua tyypit!! ♥