JOULUPERINTEET & TO DO ENNEN JOULUA

Joulu on jo ensi viikolla, eikä musta jostain syystä tunnu siltä yhtään. Oon kuitenkin pienestä asti tykännyt tosi paljon joulusta ja kaikesta siihen liittyvästä. tosin joulupukki ei kuulunut pikkulapsena mun lemppareihin.. Lapsuuden joulut vietettiin monesti mummolassa oman perheen, serkkujen ja muiden sukulaisten kanssa yhdessä, mutta nyt meidän lapsien ollessa vanhempia, ollaan oltu enemmän omien perheiden kanssa tämä kyseinen juhla. Vuoden 2011 joulu oli ensimmäinen reissussa, oltiin nimittäin kylpylässä. Siitä seuraavat joulut ollaan oltu pari kertaa yhden ns. ''kotijoulun'' lisäksi Himoksella pari kertaa. Mä oon viettänyt viimeksi perheen kanssa joulua kotosalla kaksi vuotta sitten, sillä viime vuonna oli ensimmäinen joulu ilman omaa perhettä ja vielä Ylläksellä. Tänä vuonna kuitenkin vietellään joulua taas ihan vaan kotona ja se kelpaa mulle kyllä paremmin kuin hyvin! 

Meidän perheen jouluperinteet tuskin erottuu paljoakaan muiden suomalaisten jutuista: aaton aamu startataan usein riisipuurolla, telkkarista katsellaan jouluohjelmia, saunotaan, jouluaterian jälkeen jaetaan muutamat paketit ja yksinkertaisesti vain otetaan iisisti ja nautitaan rauhasta, hyvästä ruoasta, sekä toistemme seurasta.

Tosiaan sisäistin vasta pari päivää sitten, että joulu on oikeesti jo ensi viikolla. To do -lista ennen joulupyhiä on siis vielä aikamoinen: 

Hanki loputkin joululahjat ennen lopullista paniikkia. Jep, mä oon hankkinut vasta yhdelle ihmiselle lahjan ja siitäkin uupuu vielä yksi juttu.. Musta tuntuu, etten ikinä oo ollut näin myöhään liikenteessä. 

Leivo joulutorttuja ja - pipareita. Viime vuonna tää tais jäädä multa kokonaan välistä, joten tänä vuonna asia on korjattava vielä ennen aattoa. 

Nauti joulupöydän antimista ihan koko vuoden edestä.  Oon oikeesti aikamoinen jouluruoan ystävä, muutamaa poikkeusta (kuten maksalaatikko) lukuunottamatta.

Herkuttele myös suklaan ja muiden herkkujen merkeissä. Vaikka lähiviikot on tullut katsottua vähän enemmän mitä kaikkea sitä suuhun laittaa, joulupyhien aikana on lupa hellittää ja herkutella. 

 Spotifyn joulubiisilistojen kuunteleminen. Erityisesti tykkään Christmas pop nimisestä listasta. Se sisältää esimerkiksi Ariana Granden, Justin Bieberin ja Michael Bublén versioita jouluisista biiseistä. 

Edes parin jouluisen leffan katseleminen. Oon nykyään ehkä vähän huono katsomaan perinteisiä joulun leffoja, mutta se pitäisi korjata vielä! 

Mieti jouluaaton asu ja hanki mahdollisesti siitä puuttuvat jutut ajoissa. Oikeestaan sama koskee myös Tapaninpäivää, sillä silloin ois tarkoitus lähteä vähän juhlimaan. Ainakin sukkahousut on käytävä ostamassa ennen sitä.. 

Tee muutama joulukortti pakettien mukaan annettavaksi. Jotenkin tällä hetkellä tekee mieli ideoida ja vähän askarrella joulukortteja, joten miksipäs en muutamat voisi tehdäkin. 

Mukavaa joulun odotusta!