MATKAKUUMETTA ILMASSA

 Lähipäivien paukkupakkaset ovat saaneet mun kaukokaipuun (taas) nostamaan päätään ihan kunnolla. Asiaa ei helpota se, että myös lähipiiristä löytyy useempikin samoja fiiliksiä omaava ja äkkilähtöjä tulee selattua harva se päivä esimerkiksi koulussa. Tällä hetkellä jokin lämmin maa kiinnostaisi, mutta myöskään jonkunlainen kaupunkilomakohde ei olis mulle ehdoton no-no. Kaikista mieluiten ehkä kuitenkin jokin kaupunkikohde ois kohdallaan esimerkiksi kevät tai kesäaikaan ja just nyt joku lämpimämpi maa ois paras vaihtoehto. 

Oon yksi niistä tyypeistä, joilla on tavallaan kokoaikainen matkakuume, vaikka välillä se hellittääkin hetkeksi. On vaan niin siistiä hypätä lentokoneeseen, matkustaa johonkin ihan uuteen paikkaan ja kokea siellä kaikenlaista upeeta ja ikimuistoista!

Oon siitä onnekas (ja kiitollinen!), että oon saanut suht lyhyen elämäni aikana matkustaa jo Ruotsiin, Viroon, Kreikkaan, Englantiin, Turkkiin ja Espanjaan. Jos naapurimaita ei lasketa, oon viimeksi ollut ulkomailla vuoden 2014 keväällä, kun oltiin koulun kautta Lontoossa. Vaikka esimerkiksi monella ikäiselläni ei ole ollut mahdollista vieläkään reissata Ruotsia tai Viroa pidemmälle, musta tuntuu silti, että mun viimeisimmästä kunnon ulkomaanreissusta on ikuisuus, vaikka tosiasiassa siitä on alle kolme vuotta, mikä ei tavallaan ole kamalan pitkä aika. Oon kuitenkin hurjan onnellinen siitä, että oon saanut nähdä jo jonkin verran erilaisia maita, kulttuureja ja nähtävyyksiä.

Viime vuoden alkukesänä ennen yhteishaun tulosten julkistusta päätin, että jos koulupaikka ei tällä kertaa napsahda, lähden loppukesästä tai viimeistään syksyn puolella hetkeksi reissuun. Olin tosi varautunut siihen, etten pääsisi kouluun, joten matkasuunnitelmiakin tuli jo tehtyä oman pään sisällä. Yllätyksekseni mä kuitenkin pääsin kouluun sisään ja edessä oli muutto (lue: paljon rahanmenoa siinä samassa), joten reissun sai unohtaa. 

Mulla on jo pidemmän aikaa ollut monia sellaisia kohteita, joissa haluan vielä elämäni aikana päästä käymään: Australia, Ranska, Malta, Dubai, Thaimaa, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa kiinnostaisi monikin eri mesta. Toki muissakin kohteissa ois kiva päästä kiertämään paljon eri paikoissa, vaikka tietenkään jokaista ei pystykkään kunnolla samalla kertaa näkemään.  Myös Lontooseen ois kiva päästä vielä uudestaan :-) 

Mä niin toivon, että taas pian mullekin avautuisi mahdollisuus päästä maailmalle. Siihen asti täytyy kuitenkin vaan tyytyä muiden matkakuvien katseluun.. Onneksi on katseltavana näitä omiakin reissukuvia!

                                                 Kuvat Lontoon, Turkin & Espanjan reissuilta