MISSÄ MÄ OLEN SYKSYLLÄ?

Kirjauduin Opintopolku -sivustolle viime perjantaina heti herättyäni. Vielä sängyssä makoillessani näin kännykän ruudulta tiedon siitä, että olin 7. varasijalla yhteishaussa mun ykköstoiveena olleessa koulussa. Asia suretti hetken, mutta äidin ja iskän kanssa aamupalapöydässä jutellessa totesin, että eihän toivo koulupaikan suhteen ollut vielä menetetty. Onhan varasijalla olo aina parempi kuin se, etten olisi yksinkertaisesti tullut hyväksytyksi ollenkaan. Mieleen nousi muutamia tuttuja, jotka olivat aikoinaan päässeet lopulta kouluun sisään kauempanakin olevilta varasijoilta ja se antoikin vähän toivoa mullekin. 

Kului pari tuntia ja vietin kahvitaukoa kesätyöpaikkani taukohuoneessa. Päätin ihan huvin vuoksi kirjautua vielä uudestaan Opintopolkuun jospa olisin jo liikkunut seitsemänneltä varasijalta lähemmäs koulupaikan saantia. Näin ei kuitenkaan ollut, mutta sivuston latauduttua vastassa oli jotain paljon parempaa: mut oltiin hyväksytty mun kakkostoiveena olleeseen kouluun sisään!! Tuolla hetkellä fiilikset nousivat heti kattoon, enkä melkein voinut uskoa mun silmiä.. Tuntui ihan ylitsepääsemättömän uskomattomalta! (ja tuntuu itseasiassa vielä näin melkein viikon jälkeenkin) 

Mulla alkoi tiistaina kesäloma ja se tarkoitti samalla myös sitä, että kämpän etsiminen ja muiden asioiden hoitelu on pistetty todenteolla käyntiin. Tosiaan, musta tulee siis lahtelainen, enkä voisi olla yhtään innostuneempi tai iloisempi asiasta :-) Näin myöhemmin mietittynä voisin jopa myöntää, että ainakin vielä Lahti tuntuu jopa paremmalta vaihtoehdolta kuin kaupunki, joka mulla oli ykköstoiveena! 

Mille alalle mä sitten lähden? No, näillä näkymin musta valmistuu muutamien vuosien päästä sosionomi. Paljoakaan en oo tainnut asiasta edes vihjata tällä puolella, mutta näin se on, mä hain ja jopa tulin valituksi kyseiseen koulutukseen. Mitä nyt etukäteen oon opinnoista kuullut, niin ne vaikuttaa kyllä tosi kiinnostavalta ja mulle just sopivalta. 

Vielä lukion alussa olin varma, että tuun hakemaan yliopistoon ja luokanopettajaksi tai vaihtoehtoisesti lastentarhanopettajaksi. Vähän myöhemmin aloinkin miettimään oisko ammattikorkeakoulu sittenkään sen huonompi vaihtoehto ja opon kanssa keskusteltua sieltä sitten löytyi kuin löytyikin mun jutulta vaikuttava sosionomin koulutus, mille tielle sitten lopulta päädyttiinkin. 

Kaupunkina Lahti on mulle suht tuttu, siellä on pienestä pitäen käyty milloin syömässä ja milloin shoppailemassa, sekä nyt etenkin lähivuosina myös festareilla. Uskon siis, että liikkuminen siellä tulee onnistumaan ihan sujuvasti ja äkkiähän myös ne uudetkin paikat, sekä reitit jää mieleen. Oon muutenkin aina tykännyt Lahdesta, mutta en kuitenkaan ikinä kuvitellut päätyväni sinne opiskelemaan. Nyt kuitenkin kävi näin ja oon siitä erittäin kiitollinen ja onnellinen! 

Onkos teissä lukijoissa muuten ketään Lahdessa asuvia? :-)