NACHOKUORRUTETTU KANA & SALAATTI

Koska oon jo pienestä pitäen rakastanut syömistä ja ruokaa ylipäätään, tottakai oon myös ollut innokas kokkaamaan ja muistan, kuinka pienenä harmitti, etten ehtinyt lentopalloharrastuksen ohella käymään kokkikoulussa, haha. Nyt vielä kotona asuessa laitan ruokaa viikoittain muutamia kertoja koko perheelle, riippuen viikon menoista ja fiiliksistä; joskus vähän useammin, joskus taas harvemmin. Välillä, kun löydän jonkin tosi hyvän reseptin, saatan jumiutua siihen ja valmistaa samaa ruokaa monta kertaa kuukaudessa, mutta useasti mulla on kuitenkin tapana etsiskellä uusia ohjeita kokeiltavaksi.

Muutama viikko sitten bongasin erään snapchattaajan mystorysta ohjeen nachokuorrutettuun kanaan. Ja koska se näytti tosi hyvältä, päätin eilen vihdoin tehdä sitä itsekin. Piti miettiä hetki mikä sopisi lisukkeeksi tän kanan kanssa, mutta äidin avustuksella päädyttiin sitten ihan vaan salaattiin.. Eli periaatteessahan tää on ihan kanasalaatti, mutta kanat vaan on tuollaisia nachokuorrutettuja!

Mun vanhemmat, Aleksi ja minä tykättiin tästä eilisestä ruoasta niin paljon, että aattelin blogihistorian ensimmäistä kertaa jakaa ruokareseptin teillekin! Tämä on siis tosi simppeli ruoka, mutta niin herkullinen.
Nachokuorrutetun kanan valmistamiseen tarvitaan:

broilerin fileepihvejä 

nachoja

mausteita oman maun mukaan

öljyä 

kananmuniaSalaatin raaka-aineet ovat itse päätettävissä, mutta meidän salaatissa oli:

jäävuorisalaattia

tomaattia

kurkkua

paprikaa

fetaa
viinirypäleitä

Ja annoksen päälle heitin vielä salsaa ja juustoraastetta.

(Mieti määrät sen mukaan, kuinka monta ihmistä on syömässä)

 

Heti aluksi laita uuni lämpenemään kahteensataan asteeseen. 

Seuraavaksi on kanojen valmistuksen vuoro

1. Murskaa nachot pieniksi muruiksi esimerkiksi kaulimen avulla. 

2. Riko kananmunat toiseen astiaan ja sekoita toiseen öljy, haluamasi mausteet, sekä nachot. 

3. Pyyhi fileepihvien pinta kuivaksi ja leikkaa ne pienemmiksi osiksi oman mieltymyksen mukaan. 

4. Sitten käsittelet kanapalat yksitellen niin, että käytät ne ensin kananmuna-astiassa ja sitten pyörittelet toisessa kipossa, minkä jälkeen asetat ne esimerkiksi uunivuokaan tai ihan normaalille pellille. 

5. Kun kaikki broilerinpalat on pyöritelty molemmissa astioissa ja laitettu vuokaan/pellille, on niiden aika mennä uuniin about puoleksi tunniksi. Kannattaa kuitenkin välillä käydä kurkkaamassa niiden tilannetta. Koska meidän vuoka oli niin täynnä, meni kanojen kypsymisessä enemmän aikaa, kuin tuo 30min. 

Silläaikaa, kun kanat valmistuvat, kannattaa tehdä salaatti aineksista, jotka on siihen valittu. Salaatinteko on nopeaa, eikä siihen kukaan varmaan ohjeita sen kummemmin tarvitse. 

Kun sekä kanat, että salaatti ovat valmiina, eikun vaan syömään ja nauttimaan! Voin melkein luvata, että tämä on jokaisen mieleen :-) 

PS. Ensi viikolla luvassa ihan superkivoja juttuja blogin puolella, joten pysykäähän kuulolla!!