SATURDAY WITH ME

06.00 Kännykän herätyskello soi, enkä itse edes havahdu siihen. Aleksi sammuttaa herätyksen ja herättää minutkin.

06.02 Ihmettelen, miten en herännyt herätykseen.. Nousen kuitenkin sängystä ja annan A:n nukkua vielä hetken, koska eihän hänellä mene valmistautumiseen läheskään niin kauan, kuin minulla.. 
06.05 Puen illalla valmiiksi laittamani vaatteet päälle ja ryhdyn meikkaamaan. Samalla katson viereisessä sängyssä tuhisevaa poikaystävää. Voi, kuinka söpö!
06.30 Naama on nyt valmis ja siirryn vessaan suoristamaan hiukset. Jostakin syystä mun suoristusrauta sammuilee omassa huoneessani sitä käyttäessä, mutta sitten toisaalla se pelaa ihan normaalisti (?)
06.40 Hiukset kunnossa, nyt vuorossa on hampaiden pesu. Samalla huutelen Aleksia ja varmistan, että hän ei enää nuku. Patistan Aleksin ylös sängystä ja suihkuun, jotta emme myöhästy. 
06.45 Käyn jääkaapilla ja pakkaan edellisenä päivänä hankitut aamupalajutut laukkuun. 
06.50 Peilailen itseäni, laitan kaulakorun kaulaan ja varmistan, että kaikki tarvittava on laukussa ja lähdössä mukaan. 
07.00 Olemme valmiita ja lähdemme rautatieasemalle. Ulkona on vielä aika kylmä, mutta aurinko paistaa jo. Hyvä ennuste päivälle!
07.12 Asemalla ollaan, tsekataan taulusta meidän junan lähtöraide ja suunnataan suoraan sinne odottelemaan. 
07.22 Olin edellisenä päivänä lukenut jostakin lakosta, joka saattaisi aiheuttaa junien aikataulujen myöhästymisiä, mutta onneksemme ainakin meidän juna saapuu ajallaan ja pääsemme matkaan. Meidän vaunumme on ihanan tyhjä ja rauhallinen! 
08.00 Nälkä yllättää meidät ja on aika kaivaa aamupalat esille. 
08.15 Otetaan jotain kuvia ja säädetään kameran kanssa. Selaan askin ja instagramin läpi, samalla kinkkupiirakkaa syöden.


08.45 Nyt ollaan Helsingin rautatieasemalla ja sieltä ulos päästyämme päätetään lähteä Itikseen ensimmäisenä, eli nyt olis lähdettävä metrolla liikenteeseen. Odotan innolla mitä päivä tuo tullessaan!

08.58 Itiksessä ollaan. Ensiksi suuntaan A:n mukana johonkin elektroniikkakauppaan, mutta kummallekaan ei kyllä sieltä tartu mitään mukaan. Sitten vuorossa on Bikbok (=taivas).

09.40 Bikbokissa vierähti jonkun verran aikaa, vaikka oltiin lähes ainoita asiakkaita koko liikkeessä. Kassan kautta mukaan lähti kaksi paitaa hyvien alennusten kera. Oli ihanaa katsella valikoima rauhassa läpi ilman suurta ja ahdistavaa ihmismassaa ympärillä.

11.35 Kaikki mieluisat kaupat on koluttu läpi Zarasta Stadiumiin saakka. NewYorker oli mulle pettymys (vaikka poikaystävä löysi sieltä paljon kaikkea), mutta näillä mennään. Päätetään yhteistuumin lähteä yläkerran Raxiin syömään.

11.40 Matkalla Raxiin nähdään Anttila ja käydään siellä ennen syömään menoa, kuitenkaan etsimäämme löytämättä. Anttilaa kiertäessä muhun iskee järkyttävä nälkäkiukku ja aletaan kiirehtiä nyt sinne syömään.

11.50 Ruoat maksettu ja juoksujalkaa buffetpöydän kimppuun. Kaikki ruoat näyttää niin hyviltä, koska on niin tajuton nälkä. Mätetään lautaset täyteen kaikenlaista ja etsitään ikkunan vierestä rauhallinen pöytä.


12.10 Masut täynnä jäädään pöytään istuskelemaan vielä hetkeksi ja mietitään, minne seuraavaksi mennään. Todetaan, että kaikissa tarvittavissa kaupoissa on jo käyty.

12.20 Huomataan, että viereisessä pöydässä yksin syövä mies vilkuilee kokoajan meidän pöytäämme ja pitää katsettaan auki olevassa laukussani.. Noustaan pöydästä ja lähdetään kerrosta alemmaksi.


12.40   Metrolla takaisin keskustaan.

12.55  Keskustaan päästyämme tajuan, että unohdettiin käydä Itiksen Mangossa, joten käydään nopeasti etsimässä kyseinen liike Kampista.

13.20  Mangon löytämisessä vierähti muutama tovi, eikä asiaa auttanut ihmispaljous. En löydä sieltä lopulta kuitenkaan mitään.

13.25  Astutaan pihalle kauppakeskuksesta ja lähdetään kävelemään Lintsiä kohti.

 

13.35 Kävellään jotakin outoa reittiä ja ihmetellään ihmisiä ja kaupungin vilskettä. Napsitaan muutamia kuvia auringon paistaessa siniseltä, pilvettömältä taivaalta. Uskomaton sää verrattuna siihen, mitä aikaisemmin sääennusteissa luvattiin!

13.50 Kävellään rannassa ja pysähdytään hetkeksi juomaan. Istuskellaan penkillä ja saadaan idea, että ostetaan yksittäisten lippujen sijaan rannekkeet Lintsille, koska aikaa on vielä niin paljon jäljellä.

14.10 Päästään Linnanmäen turvatarkastuksista läpi ja ryhdytään etsimään säilytyslokeroita laukuille. Lopulta huvipuistoa kierrellen löydetäänkin vapaita lokeroita ja heitetään kamat sinne.

14.20  Rannekkeet ranteisiin ja menoksi!

14.35 Huvipuistokauden ensimmäinen laite saa tänäkin vuonna olla Kirnu. Hitto, kuinka paljon jännittää tässäkin laitteessa, vaikka edessä on kohta pahempiakin..

14.55 Seuraavaksi Linnunrata! Onneksi jono sinne ei ole kovin pitkä.

15.05 Saadaan rohkaistua itsemme kävelemään Kingiä kohti.. Älyttömän pitkän jonon jatkeeksi vaan!

15.45 Meidän vuoromme lähestyy pitkän jonotusajan jälkeen. Nyt alkaa jo vähän jännittää.

15.50 Apua, nyt istutaan Kingin kyydissä, eikä enää voi livistää. JÄNNITTÄÄ!!

16.00 Tärisen edelleen. Kingi oli ihan järkyttävä, luulin oikeesti että tipun.

16.10 Haetaan pientä purtavaa ja pidetään pieni tauko laitteista, oli toi äskeinen sen verran kamala.

16.20 Jatketaan seuraaviin laitteisiin. Maailmanpyörässä istuessamme totean kovaan ääneen, että vanhetessa musta on tullut kauheen nössö huvipuistolaitteiden suhteen.

18.15 Ollaan käyty kaikissa laitteissa, mihin haluttiinkin mennä. Napataan Aleksille vielä jäähilejuoma matkaan mukaan ja poistutaan Lintsiltä. Ihanaa, kun ulkona on vielä niin lämmin ja aurinko paistaa edelleen! Lähdetään kävelemään Pasilan asemaa kohti kaikessa rauhassa, räpsitään muutamia kuvia matkalla ja vaan nautitaan säästä ja toistemme seurasta.

18.45  Syödään Pasilan Hesessä ja jäädään hetkeksi istuskelemaan, ennen kuin lähdetään odottamaan junaa.


20.00 Siirrytään odottelemaan junaa ja joudutaan kuuntelemaan vieressä riitelevää, huutavaa keski-ikäistä pariskuntaa. Huhhuh, voisivat valita jonkun toisen paikan väliensä selvittelyyn.

20.20 Junamme on taas aikataulussaan, onneksi! Kotimatka takaisin Kouvolaan voi nyt alkaa.

21.00 Selaan päivän kuvia kamerasta ja luonnostelen tätä postausta mielessäni.

21.15 Katselen, kun Aleksi nukkuu vieressä onnellisen oloisena. Hymyilen.

21.35 Juna on vähän etuajassa Kouvolassa. Kävellään vähän matkan päähän moikkaamaan pitkästä aikaa nopeasti mun mummoa.

22.05 Sanotaan heipat mummolle, halataan ja lähdetään meille.

22.15 Kotona taas. Katsotaan hetken telkkaria, jutellaan ja avataan sipsipussi. Laitan kuvat koneelle ja selaan ne vielä kerran läpi, mutten jaksa aloittaa muokkausrumbaa vielä.

23.45 Väsyneiden, mutta onnellisten matkaajien nukkumaanmenoaika. Ihana päivä takana, ei voi muuta kun olla onnellinen