Päiväni prinsessana

Ahhh.. pelkästään tuon ihanan päivän ajattelu saa minut huokaamaan syvään onnesta ja haikeudesta.. Tämän kuun alussa vietettiin meidän häitä ja minulla oli kunnia saada virallisestikin rinnalleni elämäni mies <3. En ole koskaan ollut prinsessahäistä unelmoivaa tyyppiä, mutta niin siinä vain kävi, kun se oikea löytyi. Päivä oli meille todella merkityksellinen - tähän meidän kolmen vuoden yhteiseen taipaleeseen on mahtunut yllättävän paljon, mm. minun vakava sairastumiseni ja yhteisen yrityksen perustaminen. 

Kuva: Sanna Nylén

Häiden odotus oli ihanaa! Sai olla luvan kanssa prinsessa monta kuukautta. Itse häiden järjestelyistä pääsimme todella vähällä. Kaasot ja bestman pitivät huolen päivän kulusta ja ohjelmasta. Meille jäi vain nauttiminen. 

Muutama vinkki omia häitään suunnitteleville: Mieti, minkä verran haluat itse tehdä ja puurtaa häiden eteen. Jotkut ovat tekevää tyyppiä ja haluavat huolehtia itse kaiken askarteluista ruokiin. Me taas valitsimme helpomman tavan ja hankimme lähes kaiken valmiina. Tertin kartano valikoitui paikaksi sen vuoksi, että tiesimme saavamme sieltä ensiluokkaiset puitteet, palvelun ja ruuan. Ja niin saimmekin - kaikki toteutettiin piirua myöten täydellisesti ja tyylikkäästi toiveitamme kunnioittaen. Parempaa paikkaa häillemme en voisi kuvitellakaan. Kartanon puolesta tuli ruoka, koristelut, häämusiikki, tapahtuman suunnittelu ja henkilökunta. Jäimme myös hääyötämme viettämään sviittiin, joka oli myös viimeistelty asianmukaisesti.

Dokumentoi! Hääpäivä on elämäsi nopein päivä. Siihen sisältyy paljon tunnelatausta ja jännitystä. Päivän aikana tapahtuu valtavasti ja valitettavasti et ehdi kaikilla aisteilla todistaa jokaista ihanaa hetkeä. Kannattaa siis panostaa päivän dokumentointiin. Valokuvat jäävät muistoiksi loppuelämäksesi! Me valittiin ammattilaiskuvaaja, joka oli mukana kuvaamassa koko päivän tapahtumia aina valmisteluista jatkoille saakka. Osasin rentoutua, kun tiesin, että rautaisin ammattilainen on kameran takana ja jokainen tärkeä hetki tulee kauniisti dokumentoiduksi. Ja mitä jälkeä hän saikaan aikaiseksi.. Kuvat todellakin puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa!

Meidät vihittiin ulkona, Tertin muuripuutarhassa ja koska miljöö on niin kuvauksellinen, kutsuttiin paikalle lisäksi Risto Toivola ilmakuvausvälineistön kanssa. Risto kuvasi ulkotapahumat ilmasta ja maasta ja videosta tuli myös mieletön - mutta se on kuitenkin niin henkilökohtainen, etten jaa sitä täällä :)

Budjetoi ja rajaa. Mieti, kenen kanssa haluat jakaa juhlapäiväsi. Me rajasimme kutsuvieraat siten, että meidän molempien piti olla tavannut vieraat yhdessäolomme aikana. Ikävä kyllä tällä menetelmällä ulkopuolelle jäi sellaisia henkilöitä, joiden kanssa olisimme mielellämme juhlineet hääpäiväämme, mutta raja oli vedettävä johonkin. Näin meille muodostui intiimi 35 vieraan joukko ja ehdimme kaikkien kanssa viettää päivän aikana aikaa - ainakin vähän :)

Nauti häiden odottamisesta. Käy hemmotteluhoidoissa, rentoudu polttareissasi, valmistaudu juhlapäivään syömällä terveellisesti, liikkumalla ja ennen kaikkea lepäämällä. Pyri saamaan kaikki niin hyvissä ajoin valmiiksi, että voit pyhittää hääviikon kutkuttavalle odotukselle ilman, että sinulla on tunne kaiken olevan vielä ihan kesken. Varaa kalenteriisi viimeinen ilta jollekin rauhoittavalle ja nautinnolliselle. Se voi olla vaikka aikaa ystävien tai puolisosi kanssa, hieronta, tms. Älä käytä viimeistä yötä viimeisiin askarteluihin ja asioista stressaamiseen!