Puhtia porrastreenistä

Porrastreeni on mainio tapa lisätä vaihtelua ja tehoa peruslenkkien oheen. Treeni kohottaa monipuolisesti kuntoa ja hapenottokykyä sekä kehittää alakropan lihaksia, kiinteyttää ja tuo muotoa reisiin ja pakaroihin.

Kuva: Ainomaria Tarkiainen

Lämmittele kävelemällä tai hölkkäämällä suorituspaikalle. Ennen porrastreeniä tee dynaamisia, kevyesti pumppaavia venytyksiä reisille, pohkeille, pakaroille ja lonkankoukistajille.

Mikkelissä hyviä portaita löydät esim. Hänskin ja Urskin ympäristöstä, joissa tämän postauksen kuvat on otettu. Myös Naisvuorelle kiertää hyvät portaat Maaherrankadun puolelta, joskin ne ovat vähän epätasaista kivilaattaa, joten tarkkaavaisuutta tarvitaan varsinkin siinä vaiheessa, kun jalat alkavat olemaan maitohapoilla :)

Valitse portaiden pituus kuntosi mukaan ja tee 3-5 kierrosta. Yksi kierros on kaikki alla kuvatut 7 vetoa. Pidä keskivartalo tiukkana, selkä suorana ja katse yläviistossa. Joka nousun jälkeen hölkkää portaat alas. Kuntosi mukaan pidä tauko kierrosten tai vetojen välissä.

1. Juoksuspurtti: Juokse portaat ylös joka rappuselle astuen.
2. Loikat: Loiki portaat ylös astuen joka 2. tai 3. rappuselle.
3. Päkiähyppely: Hypi jalat kapealla ja lähes suorana joka rappuselle.
4. Tasajalkahyppy: Hypi jalat hartianlevyisessä haara-asennossa mahdollisimman syvästä kyykystä joka 2. tai 3. rappuselle.
5. Luisteluhyppy: Hypi viistosti eteenpäin joka 2. tai 3. rappuselle.
6. Ankkakävely: Kävele portaat ylös kyykkyasennossa ja kädet lantiolla askel kerrallaan.
7. Askelkyykyt: Astu niin monen portaan yli kuin pystyt pitäen painon kantapäällä.

Muista venytellä treenin jälkeen!