Gili Air -pieni pala paratiisia osa 3.

Lomalla parhaita asioita on ehdottomasti se, että voi tehdä ihan mitä huvittaa silloin kun huvittaa. Jostain syystä pidemmillä reissuilla kuitenkin helposti muotoutuu tietty rytmi ja rutiini päivän kulkuun. Pari viikkoa paratiisisaarellakaan ei ollut poikkeus tähän ja kaikki päivät saarella noudattivat oikeastaan hyvin pitkälti samaa kaavaa: hidas aamupala hyvän kirjan kera, sen jälkeen snorklaamaan tai jonkun muun aktiviteetin pariin, pitkä lounas, jonka jälkeen taas snorklausta, sukkellusta tai fillarointia pitkin poikin ympäri saarta. Sen jälkeen olikin taas vuorossa päivän tärkein päätös; missä syödään illallista?

Edelleen hämmästyttää kuinka hyvä valikoima loistavia ravintoloita noin pieneltä saarelta löytyy. Omat suosikkimme löysimme kuitenkin näiden lukuisten ravintoloiden joukosta hyvinkin nopeasti.

TOP 3 illallisravintolat (ei järjestyksessä)

Scallywags Beach Club

Rannalla sijaitseva Scallywags on yksi saaren fiineimpiä ja hintatasoltaan kalliimpia ravintoloita, mutta siltikin meidän mittapuulla varsin edullunen. Illallinen, joka sisälsi alkupalat, pääruuat, ruokaviinin ja pullon kuohuvaa, kustansi vähän reilu 80 euroa kahdelta, ja siitäkin viinien osuus oli noin puolet. Koska Gilin saarilla viinit, niin kuin toki kaikki muukin, on tuontitavaraa, niin viinit kuuluvat niihin harvoihin asioihin jotka saarella oikeasti ovat kalliita. Scallywagsin menu on todella monipuolinen, listalla on kaikkea mahdollista; tapaksia, salaatteja, indonesialaista, tuoretta kalaa, äyriäisiä, BBQ-annoksia ja vaikka mitä muuta. Varsinkin ilta-aikaan ravintolassa vallitsee ihana tunnelma kun taustalla meri välkehtii mustana lyhtyjen valossa, aallot lyövät rantaan ja varpaat uppoavat viileään rantahiekkaaan.
 

Scallywagsin menusta löytyy mereneläviä moneen lähtöön
Scallywags iltatunnelmissa

The Grand Sunset

The Grand Sunset -hotellin ravintola saaren länsirannalla kuului myös saaren hintavampien ravintoloiden joukkoon. Illallisen hinta juomineen liikkui noin 40 - 50 euron tienoilla, eli meidän mittapuullamme hyvin edullisesti pääsi tässäkin tunnelmallisessa rantaravintolassa illallistamaan auringonlaskun jälkeisestä sinisestä hetkestä nauttien.

The Grand Sunset

Oasi Italian Pizza

Italialaisen pariskunnan pitämä Oasi-ravintola sijaitsee saaren sisämaassa ja on avoinna ainoastaan illallisaikaan. Ravintolan sisustus ja miljöö itsessään olivat melko tavanomaiset eivätkä herättäneet sen suurempaa ihastusta, mutta ne pizzat... Oasin kiviuunissa valmistettavat pizzat olivat ihan taivaallisen hyviä! Ystävällisestä ja nopeasta palvelusta myös plussaa.

Oasi Italian Pizza (Kuva: TripAdvisor)

Muita hyviä ravintololavaihtoehtoja illalliselle:

  • Rantaravintolat Zipp ja Chill Out: Monipuoliset perushyvät listat, soveltuvia paikkoja niin lounaalle, drinkeille kuin pitkän kaavan illalliselle.
  • Ruby's Cafe: TripAdvisor #1 Gili Airin ravintoloista ei noussut omalle suosikkilistalle, vaikka ei paikassa varsinaisesti mitään vikaakaan ollut.
  • Sunrise Beach Club: Erinomaiset tonnikalapihvit ja jälkiruokavalikoima
  • Mowie's: Yksi parhaita paikkoja auringonlaskun aikaan, rento meininki ja menu. Ruokasuositus: Pizzetta, super herkullinen pienen lankun päältä tarjoiiltava pieni pizza.
Zipp-ravintolassa suomalaisporukalla itsenäisyyspäivän illallisella
Butter Chicken Ruby's Cafeen tyyliin
Mowie's

Illallisen jälkeen piti tietysti siirtyä johonkin vielä drinkeille, ja monen kivan rantabaarin joukosta suosikiksi valikoitui Bar Lumbung saaren länsirannalla. Hyvän cocktailvalikoiman lisäksi tarjolla oli lähes joka ilta live-musiikkia, ja erinomaisesti löhöilyyn soveltuvissa säkkituoleissa (sellaisia löytyi saarelta useammastakin baarista) oli kovin rentouttavaa makoilla auringonlaskua katsellen. Lumbungin edustalla sijaitsee myös saaren turistinähtävyyksiin lukeutuva kaunis puinen keinu.

VIimeissä reissupostauksessa palaan vielä kaikkiin niihin lukuisiin aktiviteetteihin mitä Gili Airilla voi harrastaa. Oli sitten superhelle tai rankkasade, niin tekemistä kyllä löytyi joka tarpeeseen. Tuon postauksen jälkeen onkin aika siirtyä fiilistelemään tämän vuoden tulevia reissuja, niitäkin on jo muutama suunnitteilla :)