Gili Air -pieni pala paratiisia osa 4.

Vuorossa viimeinen postaus Indonesian reissusta viime syksyltä. Onhan se hyvä saada edellisen matkan kertomukset pakettiin ennen kuin seuraava reissu jo kolkuttelee ovella. Paratiisin nimeltä Gili Air tulemme todennäköisesti suuntaamaan tänäkin vuonna, ennen sitä on kuitenkin luvassa pari muuta huikeaa reissua joista lisää fiilistelyä vielä lähipäivinä :) Mutta nyt siis luvassa vinkkejä siihen mitä kaikkea Gili Air matkailijoille tarjoaa, miksi parin päivää saarella venyy helposti pariin viikkoon. Ja joillakin jopa pidempäänkin.

Alunperin meilläkin oli tarkoitus viettää loman lopuksi muutama yö Balin saarella Ubudissa, mutta sitä mukaa kun yöt Gili Airilla alkoivat vähenemään, alkoi samalla myös vahvistumaan ajatus, että mitäs jos ei lähdettäisikään ihan vielä.. Ehtiihän sinne Ubudiin joskus myöhemminkin. Suurin syy tähän suunnitelmien muutokseen oli vasta pari päivää ennen suunniteltua lähtöpäivää iskenyt sukelluskipinä. Olen joskus kokeillut laitesukellusta Thaimaan lomalla, jo sillon Racha Yain saaren edustalla Raya Diversin järvjestämä discover scuba diving sai pienen innostuksen aikaiseksi ja muistan miettineeni, että joskus vielä haluaisin suorittaa ihan oikean sukelluskurssin ja päästä vähän syvemmälle tuon kiehtovan laijn saloihin.

Ensimmäisellä viikolla Gili Airilla kävimme snorkaalassa joka päivä, koko saaren parhaat snorklauspaikat ja upeat koralliriutat aukesivat suoraan majapaikkamme Manta Diven rannasta ja jo snorkatessa näkymät veden alla olivat sanoinkuvaamattoman hienot. Toinen toistaan värikkäämmissä kaloissa, kilpikonnissa ja koralleissa riitti ihmeteltävää, mutta samalla tuli kova hinku päästä näkemään vielä enemmän. Meillä oli ensin tarkoitus käydä vain samankaltaisella testisukelluksella kuin mitä aiemmin olin Thaimassa tehnyt, mutta kuinkas kävikään. Koska Manta Dive on yksi saaren tunnetuimmista sukelluskoluista ja siellä kun sattui vielä työskentelemään suomalainen sukellusopettaja Kimmo, niin lopputulemana kotiin lähdön hetkellä olikin takana useampi sukellus ja Scuba Diver kortti taskussa :) Kimmon loistavassa opissa ei perehdytys tämän kerrassaan hienon lajin saloihin ei olisi paremmin voinut sujua. 

Yksi hieno sukellus lisää plakkarissa on helppo hymyillä

Jos sukellus ei kuulu omien intressien pariin, niin aktiviteettien määrä saarella ei silti lopu ihan äkkiä kesken. Parin viikon lajivalikoimaan kuului allekirjoittaneella suppailua, kajakointia, ratsastusta, ja mikä tärkeintä; totaali rentoutumista. Rentoutumiseen löytyi riippukeinun ja löhötuolien lisäksi myös muita keinoja; saarella oli monta hyvää ja edullista spa:ta. Kävin nauttimassa mm. Aloe Vera hoidosta, hieronnasta, manikyyristä ja pedikyyristä. Seuraavalla reissulla aion ehdottomasti tutustua myös jooga-tarjontaan, saarelta löytyy useampikin paikka jossa järjestetään mm. rantajoogaa auringonlaskun aikaan. Kuulostaa aika houkuttelevalta.

Gading-ponin kanssa rannalla
Kanoottiretkellä, vielä paistoi aurinko
...ja hetkeä myöhemmin tyypillinen säätilamuutos; auringonpaisteesta kaatosateeseen muutamassa minuutissa
Suppailua
Rentoutumishetki riippukeinussa
Viimeinen ilta, totaalisen rentoutunut ja onnellinen fiilis

Näihin kuviin ja tunnelmiin, paluuta paratiisiin odotellessa :)