Mistä on hyvät viikonloput tehty?

Olen monesti sunnuntai-iltana pysähtynyt miettimän mennyttä viikonloppua ja sen vaikutusta omaan vireystilaani tulevan työviikon osalta. Kun normaali arkiviikkoni sisältää enemmän tai vähemmän, yleensä enemmän, reissaamista eri kaupunkien välillä, minuuttiaikatauluja ja hektisiä työpäiviä, on viikonlopuilla todella iso rooli palautumisen kannalta.

Vielä muutama vuosi sitten omat viikonloput kuluivat enemmän sosiaalisten rientojen parissa, yleensä niihin sisältyi myös paljon baarissa käymistä, pitkiä iltoja ja myöhäisiä aamuja. Vaikka olen aina ollut enemmän iltauninen kuin pikkutunneille bilettäjä, on viikonloppujen rytmi alkanut vuosi vuodelta kääntymään enemmän siihen suuntaan, että illalla ajoissa sänkyyn ja aamulla aikaisin ylös. Tällainen rytmi ainakin omalla kohdalla on se kaikkein paras myös arkea ajatellen, kun viikonloppuisin ei vuorokausirytmi käänny ihan päälaelleen, ovat maanantain aamuherätyksetkin helpompia. 

Viimeiset pari viikonloppua ovat olleet palautumisen ja akkujen lataamisen kannalta ihan parasta A-luokkaa. Viime viikonloppuna vietimme pitkästä aikaa viikonloppua yhdessä kahden läheisimmän ystäväni kanssa mökkeilyn merkeissä.Tuli saunottua tuntitolkulla ja parannettua maailmaan ihan urakalla. Ihan parasta <3

Tämä viikonloppu sensijaan on mennyt ihan kotioloissa ilman sen suurempaa ohjelmaa. Oma koti, viikonloppukukat, hyvä treenit ja kiireetön aika. Niin pieniä asioita, mutta voi miten hyvältä ne tuntuvatkaan. 

Kalliola <3 Yksi maailman kauneimmista maisemista.
Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna tarkeni vielä hyvin nauttia pitkästä aamupalasta ulkoilmassa
Hyvän mielen viikonloppukimppu

Oma reseptini täydelliseen viikonloppuun

  • Hyvät yöunet
  • Hitaat aamut ja aamupalat
  • Paljon raitista ilmaa
  • Liikuntaa eri muodoissa
  • Ei tiukkoja aikatauluja
  • Omaa aikaa ja sosiaalista elämää sopivassa suhteessa

Tällä kaavalla on nyt mennyt pari viikonloppua, ja sen kyllä tuntee olotilassa. Huomenna on taas kiva lähteä starttaamaaan uutta viikkoa :)

Ihanaa sunnuntain jatkoa!

P.S. ensi viikolla vihdoin luvassa kesän jenkkireissu-postaussarjan ensimmäinen osa New Orleansista, pysykäähän kuulolla!