Arkipäivää

Minulta on kyselty miten meidän arki sujuu ja kuinka selviän siitä. Ajattelin kirjoittaa meidän maanantaista, mikä oli melko tavallinen päivä meille.

01.40 Olavi herää ensimmäistä kertaa syömään. Ihmettelen lähes kuuden tunnin unipätkää sillä sellaista ei ole tapahtunut aikaisemmin. Olavi syö nopeasti, kymmenessä minuutissa. Saan vauvan sänkyyn ja Elli tulee pyytämään vettä. Annan tilkan vettä ja peittelen hänet omaan sänkyyn jatkamaan unia.

05:00 Olavi herää uudelleen syömään. Kymmenessä minuutissa hän jatkaa uniaan. Jatkan uniani. 

7:00 Kuulen tyttöjen heränneen ja leikkivän sovussa. Napsautan kahvinkeittimen päälle ja käyn aamutoimilla. Olavi ilmoittaa heränneesä ja haen hänet aamupesuille. Tytöt ilmoittavat vaihtaneensa vaatteet ja haluavat aamupalaa. Syödään aamupalaa ja samalla imetän Olavin. Aamupalan jälkeen käyn laittamassa pyykit pyörimään.

8:30 Olavi nukahtaa ja herätän iltavuorossa olleen miehen. Mennään tyttöjen kanssa ulos ja mies korjaa aamupalatarvikkeet paikoilleen ja siivoaa keittiön. Lapset leikkivät pihalla ja minä ajan ruohoa silmäillen lasten touhuja.

9:30 Mies tulee ulos ja minä siirryn sisälle viimeistelemään asiakkaan tilauksen ja laitan pyykit kuivausrumpuun, samalla heitän uudet pyykit koneeseen ja ajastan ne valmiiksi.

10.30 Olavi herää ja imetän hänet samalla selaan kännykällä kirppispalstoja

11:00 syödään lounaaksi siskonmakkarakeittoa

11.30 mies lähtee töihin. Minä siivoan keittiön ja laitan tiskit koneeseen.

12:15 lähdemme tyttöjen kanssa sataman leikkipuistoon ja samalla Olavi pääsee nukkumaan. Piipahdan läheisessä K-kaupassa postittamassa tilauksen. Satamassa leikitään pari tuntia klo 14 aikaan lähdetään kotiin välipalalle. Välipalan jälkeen lapset leikkivät ja minä hoitelen Olavin. Vauva olkapäällä valmistelen iltaruokaa.

Vaunuverho Noshin kankaista asiakkaan toiveiden mukaan

16:30 Mummi tulee tuoden jälkiruoaksi jäätelöä. Lapset syövät ja minä laitan pyykit. Imetän Olavin ja muistutan esikoista varaamaan uimakoulun tavarat. Lähdemme Olavin ja Iidan kanssa ajoissa liikkeelle sillä meidän pitää ehtiä miehen työpaikalle vaihtamaan autot päittäin, sillä hän menee töiden jälkeen tankkaamaan. Autojen vaihto sujuukin oletettua nopeammin ja pyörähdämme keskustassa moikkaamassa ruokatauolla olevaa isiä. Klo 18 aikaan ajamme uimakoululle ja esikoinen jää ohjaajien hoitoon. Olavin kanssa piipahdamme läheiselle prismalle ruokaostoksille. Olavi hermostuu autossa kun palaamme uimakoululle ja imetän hänet autossa. Ehdimme kuitenkin ajoissa hakemaan Iidan uimakoulusta ja lähdemme kotiin.

19.15 olemme kotona ja siskot ovat tehneet mummin kanssa iltapalan Iidalle. Mummi sylittelee Olavia ja teen kaksosille iltapesut Iidan syödessä iltapalaa. Mummi lähtee 19.45 ja isommilta lapsista pestään hampaat. Teen Olaville iltapesut ja tytöt menevät sänkyihin katsomaan kirjoja. Imetän Olavia ja klo 20 kehotan tyttöjä sammuttamaan valot ja käymään nukkumaan. 20:15 Tytöt nukahtavat ja Olavi syö viimeisen kerran, minkä jälkeen vien hänet sänkyyn.

20: 30 Haen pesuhuoneesta kuivat pyykit ja viikaan ne olohuoneen sohvalle. Käyn välissä laittamassa Olaville tutin ja unikaverin kainaloon. Kello 21 haaveilen Greyn anatomiasta ja huomaan pettymykseksi sen olevan taas tauolla. Käyn suihkussa ja teen smoothien iltapalaksi.

22 Lataan kahvinkeittimen valmiiksi aamua varten, pesen hampaat ja olen valmis nukkumaan sillä en jaksa hyvin nukutun yön toistuvan (mutta sehän toistui!)