Asuntomessut vauvan kanssa

Asuntomessut, tuo ihana jokavuotinen tapahtuma rakentajille ja sisustajille. On kai sanomattakin selvää, että olen asuntomessuhurahtanut.  Vaikka nämä olivatkin vasta kolmannet messut (Hyvinkää 2013, Vantaa 2015 ja Mikkeli 2017), koen olevani jonkin asteinen konkari. Perehdyin ennalta ja valitsin mieluisat kohteet elämäntilanteeseen sopivaksi. Lisäksi joka kerta paikan bongaamme arvalla yhden tai kaksi kohdetta missä käydään. 

Tällä kertaa lähdimme matkaan 11-viikkoisen vauvan kanssa. Päätimme jo lähtöä edeltävänä päivänä, että vauvantahtisesti mennään. Matkaan lähdettiin aamu-unien aikaan, jotta matkustus olisi mahdollisimman kivutonta. Pääsimmekin hyvin perille ja 11 aikaan olimme messualueella. Kiersimme aluetta nelisen tuntia vauvan syöden milloin messukohteen terassilla, autokatoksessa tai puiston penkillä. Vaipanvaihto onnistui sujuvasti vaunuissa, hieman huomaamattomasti. Kaiken kaikkiaan messut olivat ihanat ja onnistuneet. Miljöö oli todella kaunis, Saimaan rannalla on hyvä asua. Ilokseni huomasin runsaan määrän alkuperäistä puustoa. Aikaisemmilla messuilla on puusto raivattu lähes täysin. Itse messukohteet olivat kauniita ja viimeisteltyjä. Muutama yllättäjäkin löytyi sekä pettymys. Vauvan nukkuessa vaunuissa kiersimme kohteita vuorotellen. Muutoin vauva matkusti molempien vanhempien sylissä vuorotellen. Mielestäni messut olivat helpot noin pienen vauvan kanssa. Ruokailut oli helppo hoitaa "ohimennen" kohteissa ja jatkaa matkaa. Ensikertaisvanhemmille kokemus ei ehkä olisi yhtä rentouttava. Sää oli erinomainen, lämmin muttei kuuma. Meidän kuumakalle viihtyi hyvin.  Eniten viihtyvyyteen vaikutti oma asenne, vauvan ehtoisesti mennää ja kotiin lähdetään kun siltä tuntuu. 

Oma messusuosikkini oli ehdottomasti Passiivikivitalon casa wellikulho. Rakentajaperhe on kuusihenkinen ja esitietojen mukaan talo vaikutti varsin lupaavalta. Paikan päällä kohde vei jalat altani. Ihana, kaunis, täydellinen. Juuri sellainen kuin valloittavalta messukohteelta voi odottaa. Kohteesta sain muutaman hyvän idean tulevan eskarilaisen huoneeseen. Muutoin ihastelin viimeisen päälle tehtyä kotia. Enpä pistäisi pahakseni asua kyseisessä kohteessa. Tapasinpa kohteen rouvan, vaihdoimme muutaman sanasen ja kiitin häntä kauniista messukohteesta ja toivoitin onnellisia asuinvuosia. Ps. Olipa kauneimmat imetysnäkymät tämän kohteen terassilta ♡

Ensi vuonna messut ovat Porissa ja 2019 messut ovat Kouvolassa. Kouvolaan mennään ehdottomasti, lapsivapaasti.