DIY makuupussi

Saatuani tietää tulevasta perheenlisäyksestä, tiesin haluavani tuunata äitiyspakkauksen makuupussin. Huonon voinnin vuoksi pussin tuunaus yksinkertaisesti jäi, kunnes lähes painajaisunien myötä päätin saattaa homman loppuun. Viimeinkin tällä viikolla sain pääliskankaan pestyä ja pääsin muutostyöhön. Googlettamalla löytyy monia ohjeita pussin tuunaukseen ja suosittelen lukaisemaan ne ja etsimään oman tyylin tuunaukseen. 

Alkuperäiset apinat piiloon!

Monissa ohjeissa vetoketju ratkotaan pois mutta minä laiskana en viitsinyt moiseen ryhtyä vaan ompelin kankaan suoraan pussin päälle. Mikäli joku siellä ruudun toisella puolella päätyy samaan ratkaisuun, suosittelen lämpimästi varaamaan aikaa nuppineulaukseen. Huolellisella nuppineulauksella työ edistyy huomattavasti helpommin ja vämmällä hampaiden kiristelyllä. Kiinnitä huomiota ettei päällikangas jää löysäksi tai kiristy liikaa. Kun olet neulannut vetoketju sivut käännä pussi oikeinpäin ja katso miltä näyttää. Muista taittaa pussi "kahtia" varmistaaksesi ettei kangas kiristä liikaa. Neulaa loppuun ja tarkista uudelleen. Tässä kohtaa minä kiristin yhdeltä vetoketju sivulta kangasta kun mielestäni se jäi rumasti löysälle.

Ompeluun varasin aikaa ja tein sen hitaasti. Hätäilemällä saat saumat vinkuraan ja joudut korjaamaan. Siispä kiire pois! Ja jos taloudesta löytyy lapsia, tee ompelu ilman heidän läsnäoloaan.

Tadaa! Ja pussi on valmis! Yllätyin kuinka helppoa tuunaus oli, sillä kuvittelin sen vievän aikaa tosi paljon. Suosittelen tuunausta kaikille. Jos olet helposti tulistuvaa sorttia, pyydä ompelutaitoiselta kaverilta tai vaikka naapurilta. 

Valmis

Mun pussin löysin paikallisesta kirppisryhmästä kolmen euron hintaan. Kangas on ikeasta. Aika herkku tästä pussista tuli. En malttaisi odottaa babya ♡