Hei vaan vanhempainvapaa!

Hui hai ja tammikuu mennä hujahti! Aivan kuin tammikuu olisi mennyt silmänräpäyksessä ohi. En käsitä. Yhtään blogijuttua en ehtinyt saada valmiiksi asti julkaisuun. Siispä nyt korjataan asia pikaisella päivityksellä arkeen.

Toissa päivänä loppui vanhempainvapaa ja eilen siirryin opintovapaalle. Loikkaus ei ollut huima, vaan arki jatkuu samalla lailla kuin viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Taloudelliselta kannalta muutosta ei tule, kun en tipahda kodinhoitotuelle. Lapset jatkavat päiväkodissa ja esikoulussa, kuopuksen hengaillessa kotona. Kun päätin jatkaa opintoja Olavin ollessa kolmen kuukauden ikäinen, sain osakseni kummastelua. Olen kuitenkin ihminen, joka saa toisten epäilyistä tahdonvoimaa näyttää.

Toki opiskelu neljän lapsen kanssa ei ole mikään helpoin juttu. Tehtäviä tulee enemmän ja vähemmän ja joskus arjen tilanteet luovat haasteita pysyä aikataulussa. Onneksi meillä on hyvä tukiverkko, mikä on mahdollistanut opinnot. Lisäksi saan olla kiitollinen, että lapset käyvät kohtuu ajoissa nukkumaan ja illalla on aikaa tehdä kouluhommia.

Vaikka arki onkin kiireistä, mä tykkään! Kaikki tavalliset asiat, rutiinit luovat rauhaa ja ennakoitavuutta. Harrastukset ovat säännöllinen osa arkea ja kuopus kulkee niissä mukana mikäli puoliso on töissä. Vaikka meillä on harrastukset ja päiväkoti, ei meillä ole ruuhkavuosia. (YÖK koko sana!)

Ihanaa rauhallista iltaa. Meillä leivottiin eilen mummin kanssa pullaa ja syötiin sosekeittoa. Herkkua!