Herkkujäätelöä

Jäätelö maistuu säällä kuin säällä mutta lämpimällä säällä se on erityisen hyvää. Mä innostuin viime vuonna tekemään jäätelöä itse ja tänä kesänä jatketaan samaa linjaa. 

Instassa sain kyselyn jäätelöohjeeseen joten tässä se tulee. Ohje ei ole itse kehittelemäni vaan muutaman ohjeen yhdistelmä. Googlettamalla ohjeita löytyy pilvin pimein mutta tässä omani. 

5dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0.5dl glukoosisiirappia

makuaineita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa vähän lisää jotta vaahto pysyy kuohkeana.
Kaada jäätelömassaa pakasteen kestävään rasiaan noin puolilleen. Lisää makuaineita. Kaada lisää massaa päälle ja koristele.

Voit myös kaataa kaiken massan heti rasiaan ja sekoittaa makuaineet sekaan esimerkiksi lusikalla. Itse tykkään kuitenkin kerroksellisuudesta.
Jäätelön teko onnistuu myös ilman glukoosisiirappia mutta silloin koostumus on hileinen.
Jäähdytä vähintään 4 tuntia pakkassa.

Tuolla ohjeella tulee 2 litraa jäätelöä. Viimeisesi tein turkinpippuri-suklaa jäätelöä ja kinuski-vaahtokarkkijäätelöä. Meidän lapsista vain yksi tykkäsi turkinpippurista. Mun makuun vaahtokarkit oli vähän liikaa. Mutta hyvää olivat! Suosittelen kokeilemaan.