Itsekäs leuhka ämmä!

Itsekäs leuhka ämmä olivat sanat, joilla sähköposti alkoi. Seuraavaksi sain lukea olevani itsekäs kun blogissani kirjoitan vain lapsista ja perheestämme. Eikö minulla ollut elämässäni mitään muuta? Enkä ajattele lapsettomia ihmisiä kun leuhkin lapsillani. Sähköpostin sisältö oli tätä.

Maili satutti, mikä lienee ollut tarkoituskin. Jäin miettimään, onko sanoissa perää vai onko tämä vain yhden ilkeän ihmisen pohdintaa. Ihmettelen, mikä saa vieraan ihmisen kirjoittamaan toiselle (vieraalle) ihmiselle tuollaista sontaa. Mitä ihmettä pitää päässä liikkua? Mitä hän kuvitteli saavuttavansa? Hänellä täytyy olla todella paha olla itsensä kanssa, että viitsii nähdä vaivaa kiusatakseen, sillä kiusaamista tämä mielestäni oli.

Mietin vastaanko kirjoittajalle ja postaanko tästä blogiin. Tein molemmat. Kyllä, kirjoitain perheblogia ja silloin perheeni vilahtaa siellä usein. Ehkä jopa kyllästymiseen asti. Koen etten leuhki lapsillani, vaikka olenkin suunnattoman ylpeä neljästä lapsestani. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, kukaan ei tiedä miten lapsemme ovat saaneet alkunsa, vaikka kaksosien vauva-aikana tuplavauvojen luomuutta kyseeltiinkin ventovieraiden toimesta kaupungilla. Jos lapseton henkilö lukee blogiani ja vetää herneet nenään sen sisällöstä, voi hän sulkea selaimen tai etsiä mieluisampaa lukemista. Jos nelilapsisen suurperheen elämä, kotiäitiys ja yrittäjyys tai remontointikirjoitukset aiheuttavat ahdistusta, voi selaimen edelleen sulkea. Älä lue jos hermostuttaa tai ahdistaa.

Lapset esiintyvät blogissani kasvoillaan ja heistä kerron jonkin verran. En kuitenkaan tule kertomaan kaikkea, tietenkään. Blogi ei ole arjen kaatopaikka, kuten jokainen blogin kirjoittaja ja lukija sen tietää. Pyrin kirjoittamaan arjesta, niistä kivoista ja mukavista jutuista. Saatan vinkata jostain minulle tärkeästä asiasta, kuten Roosa Nauhasta. Myös remonttijuttuja vilahtelee blogissa, sillä ne ovat meidän elämää ja joku lukija saattaa saada siitä vinkkejä itselleen.

Kiitos sinulle mielensäpahoittaja. Saat minut jatkamaan entistä vahvempana.