Keittiösuunnitelmat

Meillä vietetään paljon aikaa keittiössä ja siksi (tätäkin) remonttia suunnitellaan pitkän kaavan mukaan. Emme halua hätäillä ja tehdä nopeita ja ehkä huonoja ratkaisuja. Jälkikäteen ne vain harmittaisivat. Keittiötä suunnitellessa tulee miettiä budjetti melko tarkkaan, mutta liikkumavaraa kannattaa jättää sillä yllätyksiä voi tulla, etenkin jos joudutaan purkamaan seiniä. 
Suunnitelman kriteereinä oli:
- säilyttää keittotaso nykyisellä paikallaan, altaan lähellä
- säilyttää tiskikone entisellä paikallaan, altaan vieressä

- saada uuni korkealle
- saada jääkaappi keittiöön (nyt viereisessä huoneessa)

Lisäksi haluttiin saada keittiöön mahdollisimman paljon säilytystilaa, uhraamatta liikaa tasotilaa.

Kuvissa kahden eri valmistajan keittiöt. Hieman erilaiset sisällöt ovat kuvissa mutta ajatus on sama.

Halusin ehdottomasti, että alakaapit ovat laatikoita, nykyisten kaappien sijaan. Uskon, että laatikoilla käytännöllisyys paranee kun tavarat näkee helpommin ja ovat helpommin saatavissa. Halusin myös ehdottomasti kippiovet yläkaappeihin. Halusin, ettei ovi ole edessä, sen ollessa auki. Tavallinen saranallinen ovi kun tuppaa, meillä ainakin olemaan edessä.
Ovimalli on päätetty ja se tulee olemaan vetimetön. Vielä ei ole täysin selvää onko ovessa alumiinilista vai ei. Värityksessä päädyimme valkoiseen, sillä se raikastaa kodin ilmettä ja kestää aikaa. Kaksi väristä (tumma/vaalea) keittiötä palloteltiin aikamme, mutta vetimettömyyteen se ei mielestäni sopinut.


Tässä vielä suunnitelmat kuvina.Tulossa: keittiökilpailutuksen vertailu ja voittaja.