Keittiövalmistajien vertailu ja valinta


Keittiöremontin tekeminen voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta hintavertailuun kannattaa varata aikaa ja olla tarkkana. Keittiövalmistajilla on erilaisia vaihtoehtoja ja jokainen on toinen toistaan samanlaisempi. Erot voivat olla pieniä, mutta loppusummassa voi olla suurikin ero. Esimerkkinä kaappien /laatikoiden sisälle laitettavat aterinlokerikot, laatikon jakajat ym voivat olla hyvin eri hintaisia.


Me kilpailutimme oman keittiösuunnitelmamme muutamassa liikkeessä. En yllättynyt hintaeroista sillä olin niistä hyvin tietoinen. Positiivista kuitenkin oli, että alkuun kalliista, budjetin ylittävästä suunnitelmasta saatiin tehtyä budjetin mukainen. Suunnittelijat olivat tietenkin valinneet kalliita materiaaleja ja yksityiskohtia, mutta pienillä muutoksilla saadaan hyvä, budjetin mukainen keittiö.Me kilpailutimme Puustellin, Keittiömaailmaan (Petra, Ala Carte), Keittiökeskuksen, Ideal-keittiöt ja Ikean. Kaikissa suunnitelma oli sama, sisältäen laatikoiden sisusteet aterinlaatikot ja roskavaunut, mutta ilman kodinkoneita. 

Puustellin myyjä oli hieman nihkeä toteuttamaan suunnitelmaamme, hän ei jostain syystä nähnyt visiotamme lainkaan. Hinta kuitenkin saatiin ja se oli ehdottomasti kallein. Ideal-keittiöiden palvelu oli erinomaista ja siellä oltiin valmiita tekemään mitä asiakas toivoi. Keittiömaailmasta saatiin parasta palvelua suunnitelman suhteen. Siellä suunnittelija paneutui asiaan eniten ja suunnitteli meidän toiveiden pohjalta. Myyjällä oli erittäin hyvä tilantaju ja visiot kohdillaan. Keittiökeskuksen myyjä laski tarjouksen ajatuksiemme pohjalta, mutta jotenkin henkilökemiamme eivät kohdanneet. Mielenkiinnosta halusimme vielä Ikean hinnan. Eikä liene yllätys, että se oli halvin. Materiaalit vaikuttavat hyviltä ja takuut myös.
Jos olet uudistamassa keittiötä ja mietit keittiövalmistajien eroja, niin suosittelen kiinnittämään huomiota esimerkiksi laatikoiden painoeroihin. Ikea oli pitkään kärkisijoilla, mutta laatikoiden 20kg rajan vuoksi jätimme sen pois. Ideal-keittiöllä ja keittiömaailmalla laatikoiden painoraja on 45kg! Koska meidän keittiössä tulee olemaan paljon laatikoita, vaikutti painoraja keittiötoimittajan valintaan.

Tarjoukset pyydettiin vetimettömällä valkoisella ovella, valkoisella rungolla. Ovi korkeakiiltoinen, vedinuralla. Taso laminaattia.

Mihin me sitten päädyimme? Pitkän harkinnan jälkeen tilasimme keittiön Ideal-keittiöiltä.

Tarjous oli hyvä, vaikka lopulliseksi oveksi emme valinneetkaan vetimetöntä vaan vetimellisen kiiltävän valkoisen oven.Kivaa päivää!


Tulossa: keittiön kodinkoneet