Kevään korvalla

Olen vähän ollut vähän huono vaatepostauksissa. Tuntuu, että monissa blogeissa vaatepostauksia tupsahtelee vähän väliä niin maksetuin mainoksin kuin omin kokemuksin. Toistamisenkin uhalla ajattelin kuitenkin avata vähän meidän perheen vaatepolitiikkaa ulkovaatteiden suhteen. Sisävaatteiden vastaava on muuten tulossa myös. 

Meillä tytöt käyvät esikoulussa ja päiväkodissa joten ulkovaatteelta vaaditaan paljon. Meillä onkin ollut jo pari vuotta erikseen pihavaatteet ns rönttävaatteet ja paremmat päiväkotivaatteet. Olemme kokeneet rönttävaatteet hyväksi sillä keväästä syksyyn tehdään puita ja lapset haluavat osallistua tekemiseen. On siis varsin järkevää olla huonommat vaatteet likaisempiin hommiin. Viime syksyllä ostettiin pihavaatteiksi haalarit XXL:stä edulliseen hintaan. Mitään erinomaisia ominaisuuksia haalareissa ei ole, mutta ei ole tarvekaan. Märällä kelillä vetäistään päälle sadehousut jalkaa ja sillä siisti.

Kunnolliset välikausivaatteet ovat meillä olleet jo vuosia Polarn o Pyretin valikoimasta. Osa vaatteista ostetaan alesta uutena ja toiset kirppikseltä. Riippuen vähän kenelle ostetaan ja kuinka pitkäksi ajaksi. Mä vaadin lasten ulkovaatteilta paljon sillä haluan lasten pysyvän kuivana ilman kurahousuja. (Paitsi niiden rönttävaatteiden päälle voidaan kurikset heittää). Kunnolliset vaatteet myös kestävät käyttöä ja pysyvät hyvänä käyttäjältä toiselle.

Tänä keväänä  on taas aika siirtyä kokoa isompiin vaatteisiin. Esikoiselle hankittiin 128 koon kuosihousut ja windfleece jo viime syksyn alesta. Uusimmasta PoPin verkkokaupan alesta ostettiin kaksi takkia ajatuksella palauttaa toinen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että kumpikin takki jää. Toinen on hieman isompi ja toisen vesipilaariarvo hieman parempi. Kaksosten toinen kuorivaatesetti ostettiin syksyllä alesta ja toinen setti on isosiskon käyttämät. Tyttöjen windfleecetakit ostettiin syksyllä ja ne ovatkin olleet kovassa käytössä jalkapallokentällä. Windfleece on myös kätevä kesällä viileämmällä kun takki blokkaa tuulen.

Meidän välikausivaatteet ovat takkihoususetin lisäksi windlfleesetakit. Alkukeväästä alle saatetaan tarvita villaa lämmittämään, mutta ne on helppo riisua kun päivällä on lämpimämpää. Aiemmin meillä oli softshellvaatteita, mutta ne hiostivat kovasti. Tämän vuoksi niitä ei toistaiseksi nähdä meillä.

Miten teillä, pihistätkö vai panostatko lasten ulkovaatteisiin?