Kolmevuotiaat

Uskomatonta, että meidän pienet täyttävät kohta 3-vuotta! Vastahan he syntyivät ja Iidasta tuli isosisko. Nyt neidit porhaltavat yhdessä, ajavat pyörällä ja potkulaudalla sekä leikkivät yhdessä sopuisasti. En voi kuin ihmetellä mihin aika menee.


Kulunut vuosi oli luultavasti vauhdikkain. Puhetta tulee paljon ja liikkuminen on todella helppoa. Juoksua, kiipeilyä, keinumista.
Kesällä tytöt oppivat ajamaan polkupyörillä ilman apupyöriä ja ottamaan itse vauhtia keinussa. Talvella tutustuttiin luisteluun ja hiihtoon.

Isosiskon opastuksella he harjoittelevat piirtämistä ja kirjoittamista. Oikean ja vasemman käden tunnistuskin onnistuu, kiitos isosiskon. Isosiskoa apinoidaan kaikessa, niin hyvässä kuin huonossakin.


Kolme vee neuvolaan mentiin yhdessä tyttöjen kanssa. Tytöt leikkivät ja kerroin heidän kuulumisiaan ihanalle terkkarillemme. Tytöt olivat tarkastuksessa  yhdessä, kun eivät suostuneet olemaan ilman äitiä. Tytöt palasivat palapeliä ja piirsivät jäätelötötteröt. Hyppelivät, kävelivät varpaillaan ja kävelivät viivaa pitkin. Katsottiin näkö ja kuulo, pituus ja paino.


Ensimmäistä kertaa tyttöjen välillä oli isompi pituus/paino ero. Aino oli 100cm/16.2kg ja Elli 98cm/15.2kg Vertailuksi kerrottakoon Iidan olleen 3v neuvolassa 98cm ja 15kg. Hyvin samankaltaisesti siis tytöt kasvavat.


Illalla hippokisailtiin onnistuneesti ja kotiin päästiin kimaltavat mitalit kaulassa. Voi riemua!