Kuka hän on?

Meillä on ollut lapsillemme nimet valmiina jo ennen heidän syntymäänsä. Olemme päässeet nimisopuun melko kivuttomasti, molempia kuunnellen. Jokaiselta lapselta löytyy jokin sukupuun nimi, mikä oli minulle tärkeää. Koen, että tuleva sukupolvi on jotenkin sidottu sukuunsa nimensä kautta ja nimellä on suurempi merkitys kuin "vain keksityillä" nimillä.

Kun saimme tietää odottovamme poikaa olin alkuun hieman kauhuissani nimen vuoksi. Aikaisemmissa raskauksissa kaikki kivat nimet olivat tytöille ja poikien nimet tuntuivat väärille ja tyhmille. Ehkäpä tieto pojasta toi varmuutta ja hyviä poikien nimiä alkoikin ilmaantua ajatuksiin. Kun taas sopivaa tytön nimeä ei lainkaan. Oman haasteensa nimen valintaan teki tyttöjen nimet. En halunnut sellaista nimeä mikä ei sopisi sisaruksien nimiin. Ja kun siskoja sattuu olemaan kolme, ei nimen sovittaminen ollut yksinkertaisinta. Puolivälissä raskautta olimme valinneet koko nimet pojalle ja voi miten oikealle se tuntui ja kuulosti. Kun lapset eivät ole kuulemassa olen jutellut vauvalle hänen etunimellään, kuin varmistaen nimen sopivuuden. Hassua mitä kaikkea raskaus teettää. 

Kun poika syntyi, hän näytti aivan nimeltään ♡♡ Kävimme kuitenkin "mitä jos" keskustelun ja pallottelimme vielä muutamat nimet. Turhaan. Päädyimme joka kerta ennalta valittuun nimeen. Se tuntui oikealta ja pieni mies näytti nimeltään.

Ensi viikon lauantaina nimi sitten julkaistaan suvulle ja teillekin. Instagramissa @railankotona löytyy kuvia tunnelmia meidän elämästä.