Laajennetaanko?

Kun ostimme nykyisen kotimme, oli meidän vain yksi lapsi. Talo tuntui heti oikealta, kuin olisi tullut kotiin. Näimme talossa potentiaalin ja päädyimme ostamaan. Viimeisen kuuden vuoden aikana olemme remontoineet kotia isommin ja pienemmin. Olemme kotiin tyytyväisiä, sillä näemme edelleen sen potentiaalin isollekin perheellemme. Talon sijainti on optimaalinen lapsiperheelle: pieneen lähikauppaan alle kilometri, isompiin marketteihin pari kilsaa, hypermarkettiin kymmenen minuuttia. Esikouluun, kouluun ja leikkipuistoon pari sataa metriä. Lähimmälle linja-autopysäkille puolikilometriä, toisen linjan pysäkille kilometri. Mielestäni aika optimaalista.

Talossamme on kolme makuuhuonetta ja on sanomattakin selvää, että koti todennäköisesti käy pieneksi. Tiedän, että ihmisiä asuu pienemmissäkin kodeissa isoine perheineen, mutta kun minä en millään haluaisi. Halutaanko laajentaa?  Rakennusoikeutta meidän tontilla on paljon eikä laajentaminen ole poissuljettu vaihtoehto. Vai olisiko helpompaa etsiä toinen talo, joka täyttäisi kaikki kriteerit? Karu tosiasia on ettemme todennäköisesti tulisi saamaan omiamme takaisin (remontteineen kaikkineen) tästä myydessä. Ja toisaalta vastaavalla sijainnilla olevat talot ovat joko liian kalliita tai eivät täytä meidän kriteereitä. Kolmas vaihtoehto olisi rakentaminen, mikä toisaalta houkuttelisi, mutta onko siihen voimavaroja? Ja onhan rakentaminen tosi kallista.

Mitä sinä tekisit?

Mun ihanne talo on kannustalon Lato 1½kertaisena tai Hirsitalo. Ohessa muutama ihannekuva Kannustalosta heidän sivuiltaan.

Kannustalo Lato 1½ krs

Tämä fiilis! Voi vitsi. Ihan täydellinen. Metsikön siimeksessä tumman puhuva koti. Luontoa ja rauhaa. Ihana!