Lähiruokaa ja luomua - asiaa ruoasta

Ruokamenot aiheuttavat harmaita hiuksia, etenkin kun haluaa ruokkia lapsiaan mahdollisimman puhtaalla ruualla ja vähällä einesmäärällä. Kodinhoitotuella eläville tämä yhtälö voi olla mahdoton tai ainakin hyvin haasteellista. Työelämässä olevilla on rahaa enemmän käytössään mutta toki myös menot ovat suuremmat.

Huonolla aasin sillalla päästiin meidän perheen ruokakulutukseen. Meillä pyritään suunnittelemaan ruokalista viikoksi eteenpäin, mutta eihän se aina toteudu. Ruoka tehdään pääasiassa itse, mahdollisimman vähän eineksiä käyttäen. En kuitenkaan halua hurskastella; kyllä meilläkin syödään nakkeja, joskus lihapullia ym.

Luomumunia meille on ostettu Kuorttisen luomumunia jo pitkään maun ja tuoreuden vuoksi. Tällä viikolla ostimme ensimmäistä kertaa alueen lähituottajaringin REKO:n Ikosen lihatuotteita. Ostimme juustonakkeja, viljaporsaan lapaa sekä jauhelihaa. Tuotteet näyttivät äärettömän hyviltä ja parasta on niiden tuoreus. Eikä muuten ole lapa mitään suolalapaa kaupasta johon on pumpattu suolavettä painoa nostamaan.


Fiilis on hyvä enkä malttaisi odottaa jotta pääsen kokeilemaan tuotteita. Suosittelen lämpimästi kaikille tutustumaan omaan alueen Rekoon. Kannattaa panostaa paikallisiin ja kotimaisiin tuottajiin!