Maailman paras paikka

Meillä tuntuu Paulan kanssa käyvän ajatukset yhteen, sillä hän kirjoitti vähän aikaa sitten omasta kodistaan postauksen, vähän vastaavan mitä meinasin kirjoittaa meidän kodista. Hassua miten samoja ajatukset voivat olla! Paula <3


Me ostimme meidän talon esikoisen ollessa muutaman kuukauden ikäinen. Olimme kierrelleet talonäyttöjä jo raskausaikana, mutta sellaista oikeaa ei tuntunut löytyvät. Hetkisen tuumaustaukokin pidetiin, jotta saataisiin kasattua ne omat ajatukset ja toiveet. Ne realistiset sellaiset. Haaveena oli omakotitalo, vähintään kolmella makuuhuoneella ja isolla olohuoneella. Pohjan tuli olla toimiva. Neliöiden määrää ei oltu ajateltu tarkemmin, kunhan olivat kohtuulliset. Iso piha oli bonusta, olihan perheessä koira ja piakkoin lapsi. Sijainti piti olla turvallinen tulevaa koulutietä ajatellen sekä muutenkin.


Meidän talo on rakennettu 60-luvun lopulla ja olemme talon kolmansia asukkaita. Tapasimme talon rakentaneen pariskunnan ja saimme heiltä arvokasta tietoa rakentamisratkaisuista ja -materiaaleista. Onneksemme toiset asukkaat eivät olleet tehneet paljon remonttia eli merkittäviä parannuksia (tai huononnuksia) ei oltu tehty.


Me pääsimme siis lähes puhtaalta pöydältä parantamaan taloamme mieleiseksi. Olemmekin tehneet (ainakin omasta mielestä) merkittäviä parannuksia niin asuinviihtyvyyden kuin rakennusteknisestä näkökulmasta. Toki parannettavaa vielä on, mutta kaikki aikanaan.

 

Miksi päädyimme vanhaan taloon eikä uuteen?

Ensiksikin, markkinat olivat neljä vuotta sitten hyvin erilaiset kuin nyt. Toiseksi halusimme vanhemman talon, jossa olisi elettyä elämää ja tunnelmaa. Toiset uudet talot tuntuivat kolkoilta, hienoilta kyllä, mutta kolkoilta. Kolmas oli sijainti; vanhalla kaava-alueella saimme ison tontin ja turvallisen koulumatkan (sekä ihanan yhteisölliset naapurit).


Olemme remontoineet kaikki pinnat, wc:n, tuunanneet pesuhuoneen ja vaihtaneet lämmitysmuodon. Käyttövesiputket on vaihdettu ja keittiöremontti aloitettu. Seuraavaksi on tavoitteena keittiöremontin loppuun saattaminen. Muutama jatkoremonttikohde pyörii mielessä mutta niistä lisää myöhemmin. 
Koti on maailman paras paikka ja siksi siihen kannattaa panostaa.Kivaa keskiviikkoa!