Meidän perheen ruokasuosikit

Lapsiperheessä ruokailut aiheuttavat joskus päänvaivaa. Kun lapsilta kysytään suosikkia monet vastaavat nakit ja perunat tai pizza, hampurilaiset ja nugetit. Meillä aikuisillakin on suosikkiruokia niin kuin inhokkejakin, miksei siis lapsillakin.

Meidän perheessä pyritään tekemään ruoka itse ja käyttämään mahdollisimman vähän valmiita ja puolivalmiita eineksiä. Karu totuus kuitenkin on ettei aina työpäivän päätteeksi yksinkertaisesti ehdi tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan, kun se eilinen ruoka loppuikin jo eilen.

Meidän lapset syövät pääasiassa kaikkea, paitsi kaksi eivät syö sieniä ja ruskeita papuja. Muutoin ovat onneksi kaikki ruokaisia eikä nirsoilua liiemmin tapahdu. Lasten suosikkiruokaa ovat siskonmakkarakeitto, savukala perunamuussilla, tortillat ja isin tekemä lasagne.

Yrttikanaa höyryuunissa paistettuna

Meillä leivotaan nykyään liian harvoin. Useimmiten uunissa paistuu leipää tai sämpylöitä, harvemmin pullaa tai muita makeita herkkuja. Lasten syntymäpäiville olen toistaiseksi tehnyt tarjottavat itse, mutta katsotaan tuleekin siihen jossain välissä muutos.

Ravintolaruokailua meidän perheessä harrastetaan ehkä kerran kuukaudessa. Jos lapset saavat päättää syömme aina kiinalaisessa ravintolassa ja usein suuntaammekin sinne. Onhan siellä valikoima laaja ja jokaisen lautaselle löytyy vaihtoehtoja. 

Maanantaipuuskassa intouduimme leipomaan iltapalasämpylät sekä pullaa ja rahkapiirakkaa Lasten suosikki ravintolaruokailussa on kiinalainen ravintola