Mitä hankkia neljännelle?

Kun odotetaan perheenlisäystä ajatukset suuntautuvat hankintoihin. Mitä pitää hankkia? Mikä on tärkeää? Mikä turhaa? Missä vaiheessa hankintoja pitäisi tehdä?

Meillä kaksosten jälkeen myytiin kaikki vauvatavara, muutamaa juttua lukuun ottamatta. Lapsille säästin muutaman muistovaatteen ja äitiyspakkauksen makuupussit. Äitiyspakkauksen muutamat tavarat, kuten toppahaalarit ja ruokalaput, kummittelevat kaapissa.

Tarvitaan:

Turvakaukalo, ehdottomasti jalustallinen. Aikaisimmin meillä oli Gracon istuin, joka ajoi asiansa. Tällä kertaa meille tulee britax/brion turvakaukalo jalustalla.

Vaunut meidän pakko hankkia. Tuplilla oli luonnollisestikin käytössä tuplat, jotka sittemmin myimme pois. Tilalle hankimme yksikkö matkarattaat, jotka eivät ole kokoaikaisvaunuina mielestäni hyvät kohtuu pienien eturenkaiden vuoksi. Voin vain kuvitella kuinka talvella en pääse liikkeelle lainkaan.. joten ei kiitos. Isot ilmakumirenkaat ovat todettu parhaiksi ja niistä en luovu. Vaunuiksi ajattelin (kuvasta poiketen) Bumbleride Indie 4:ia, joista olen kuullut paljon hyvää. Mielessä kummittelee myös Emmaljungan Duo Edget, jotka olivat esikoilla, tällä kertaa kääntyvillä etupyörillä tosin.. Ihanat, mutta julmetun isot kasattuna. (Mutta kuinka usein niitä todella tarvitsee raahata mukana autossa?) Myös emmaljungan super viking vaunut olisivat ihanat. Niihin saisi hankittua kopan ja istuimen haluamissaan väreissä ja rungossakin on vaihtoehtoja.

Sitteri, tuplien kanssa sitteri oli loistava. Esikoinen taasen ei viihtynyt lainkaan. Siskollani on aivan mahtava Tiny Loven sitteri, jollaisen haluaisin. Se on ollut käytössä mukavan suojaisa ja korkeus on hieman enemmän kuin normaalissa sitterissä.

Hoitoalusta, yksi vauva-arjen the jutuista meille. Kylpyhuoneeseen saan vaipanvaihtopisteen pesualtaan viereen ja pilvikuosinen pehmuste olisi ihana.

Raskaus/imetysvaatteita tarvitaan, sillä kaikki vanhat on myyty tai heitetty pois. Tarkoituksena on kuitenkin pärjätä vähällä vaatevarastolla, vaikkakin talviaika tulee hankaloittamaan vaatevaraston hankintaa. Kevät ja kesä aikana on päässyt paljon helpommalla. Luultavasti housut ostan ja yläosat ompelen itse. Vain muutamia vaatteita, jotka palvelevat raskauden ajan. Imetysajaksi teen omat vaatteet, kun vaatekoko (toivottavasti) muuttuu.

Pinnasänky tuodaan mummolasta takaisin kotiin, hankintalistalla on vain uusi patja ja pinnasängyn reunasuoja.

Siskoni nuorimmainen on syntynyt kesällä -16, joten sieltä varmaan saadaan vauvatavaraa. Myös hyvällä ystävällä on juuri vuoden täyttäneet kaksoset, joten sieltäkin liikenee vauvatavaraa.

Ajattelimme ettemme kovin paljoa tavaraa edes hanki. Lisää ostetaan sitten tarpeeseen.

Yksi todella iso hankinta meidän pitää kuitenkin tehdä. Tätä hankintaa onkin jo yritetty ujuttaa meille jo kun saimme tietää odottavamme kaksosia. Eli auto! Seitsemän hengen auto on pakollinen hankinta, sillä viiden hengen autoon emme enää yksinkertaisesti mahdu. Miekkonen onkin pohdiskellut sopivaa vaihtoehtoa ja muutaman auton olemme koeajaneet. Onneksi aikaa on vielä, eikä hankintapäätöstä tarvitse tehdä heti. Meillä on muutamia vaihtoehtoja mielessä, mutta kokemuksia kaivataan. Siispä kehu, hauku, suosittele autoa!