#lapsettomienlauantai

Tämä viikonloppu on surun ja ilon viikonloppu. Tänään vietetään lapsettomien lauantaita. Päivän tarkoituksena on antaa ääni lapsettomuudesta kärsiville ja herättää kanssa ihmisiä ajattelemaan lapsettomien tilannetta. Oletko kenties itse päästellyt sammokoita suustasi ja kysellyt nuorelta parilta koska lapsia aletaan tehdä? Tai koska Onni-Paulasta tulee isoveli/Sisko?

Lapsettomuus on kipeä aihe eikä siitä mielellään puhuta kuin   harvojen ja valittujen kanssa. Jos ystäväsi kertoo sinulle lapsettomuudesta niin älä neuvo mitä tulisi tehdä. Ei rentoutukset tai lemmikin hankinnat auta. Ne satuttavat. Kuuntele ja yritä ymmärtää.  

Mun lähipiiriin kuuluu lapsettomia ja olimme kivuliaan tietoisia, että lasten saaminen voi kestää. Kun puolison kanssa teimme päätöksen lasten hankkimisesta olimme varautuneet, että prosessi voi viedä aikaa. Olimme kuitenkin näitä onnekkaita, ketkä saavat lapset sen enempää ajattelematta. Olemme saaneet neljä ihanaa lasta, enkä voisi olla kiitollisempi. Tänään jaksan kuunnella lasten riitelyä tavallista pidempään sillä muistan onneni. Toivon, että lapsettomat ystävät saisivat syliinsä kaipaamansa lapsen. Voimia ja halauksia kaikille lapsettomille.