Pakkaspäivän keitto

Meillä lapset rakastavat keittoja. Kattilallinen keittoa hupenee parempiin suihin alta aikayksikön. Suosikkeja ovat sose- ja siskonmakkarakeitto, mutta muutkin keitot syödään hyvällä ruokahalulla.


Viikonloppuna syötiin sosekeittoa ja voi veljet kuinka hyvälle se maistuikaan ulkoilun ja hiihtämisen jälkeen. Meidän sosekeittoon tulee erilaisia kasviksia, mausteita ja koskenlaskija juustoa. Kokemuksesta olen huomannut, että tämä yhdistelmä on paras.


Keitto on parasta tuoreista juureksista tehtynä. Pakastejuureksista tehty keitto ei mielestäni ole niin hyvää. Pakasteesta saa toki nopeammin, mutta kuorimiseenkaan ei mene kovin paljon aikaa. Ja aina voi ennakoida edellisenä päivänä :)Ohje:
2 bataattia
reilu kilo porkkanaa
sipulia
valkosipulia
valkopippuria
suolaa
koskenlaskija voimakas juustoa


Kuori ja pilko kasvikset tasakokoisiksi. Keitä kypsiksi väljässä vedessä. Kaada liemi (ja säilytä!) ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää keitinlientä kunnes keitto on sopivan löysää. Lisää juustoa pienissä erissä ja sekoita sauvasekoittimella sekaisin. Lisää juustoa oman maun mukaan. Maistele ja mausta. Valmista lautaselle!


Ihanaa päivää!