Kotiäiti kokkaa: Parhain muussi

Mä olen vuosikausia tehnyt muussin samalla lailla. Keittänyt kuoritut perunat ja sorvonut (tai mieheltä oppineena vatkannut) ne, samalla lisäten maidon, voita ja suolaa. Muussi oli maukasta ja hyvää. Maku säilyi muuttumattomana seuraavaan päivään. Kaipasin kuitenkin jotain muutosta. Siksipä kokeiluun lähti seuraava ohje ja kyllä se vaan on hyvää!

Keitä kuoritut perunat suolatussa vedessä. Kaada vesi ja siirrä perunat toiseen kulhoon. Survo perunat siivilän läpi kattilaan.
Survotut perunat näyttävät juustoraastemaiselle. Lisää voita maun mukaan. Tarkista suola. Tarjoile!

Perunamuussista tuli tajuttoman hyvää. Suosittelen kokeilemaan mikäli tykkäät napakasta ja kiinteästä muussista.  Muussin kanssa sopii loistavasti kala. Mikä olisikaan parempaa kuin uunilohi. Eikä se tarjouksesta ostettuna rasita kukkaroakaan. Mä suosin lohta, missä on rasvaa tallella. Mielestäni ne maistuvat paremmalle kuin ne lohet, joista on näkyvä rasva poistettu. Inhottavat ruodot saat poistettua pinsetein. Kokeile, mikäli tuskailet ruotojen kanssa.

Mausta suolalla, pippurilla ja kuivatillillä. Paista 175 asteessa noin 40minuuttia

Ensi viikolla on tulossa edullinen ja maittava kalaruokaresepti.