Saako toisen lapsesta ärsyyntyä?

Lienee turvallista sanoa, että kaikki päiväkoti-ikäisten (ja miksei toki isompienkin) vanhemmat ovat kohdanneet tilanteita kun oma kultamussukka oppii ei toivottua käytöstä päivähoidosta (tai koulusta). Se hetki kun kultamussukka nasauttaa nasevaa kommenttia juuri opittuja sanoja toistaen, välttämättä edes ymmärtämättä niiden  tarkoitusta. Kenties sanojen tehoa lisätään muutamalla käden viuhautuksella.

Vanhemmat yrittävät kertoa ettei kyseinen käytös ole kaunista saati suotavaa. Ettei tuollaisia sanoja sanota kellekään. Jos sanat kaikuvat kuuroille korville kerta toisensa jälkeen, saattaa vanhempaa hieman turhauttaa. Saako vanhempi hermostua toisen lapsen käytöksestä kun se vaikuttaa oman lapsen käytökseen? Saako toisen lapsen käytöksestä ärsyyntyä? 

Kaikki pyrkivät kasvattamaan lapsiaan omien arvojen ja ajatusten mukaisesti.  Silloin voi tuntua hyvin turhauttavaa kun päivähoidon apinointi kantautuu kotiin. Kun lapsi kertoo LottaKaroliinan ja AlpoOskarin tekevän niin. Saako vituttaa vai pitääkö kaikki niellä hiljaa ja toivoa päivähoidon puuttuvan asiaan?


kuva: Yle