Taapero

Rusinat ovat herkkua

Meidän vauvasta täytti kuukausi sitten vuoden ja hänestä tuli virallisesti taapero. Neuvolaan päästiin vasta tämän kuun puolivälissä ja siksi postauskin jäi vähän roikkumaan.

Olavi on sisariaan rauhallisempi ja harkitsevampi. Hän on omatahtoinen pieni poika, kuka osaa loukkaantua kun kielletään. Olavi oppi kävelemään 11.5kk iässä ja nyt 13kk iässä hän melkein juoksee. Hän rakastaa siskojaan ja seuraa mielellään heidän touhujaan. Jalkapallon kanssa hän viihtyy hyvin, kuten siskonsakin. Toisena lempparina ovat autot.

Meidän lapsista Olava on selvästi pisin. Neuvolassa pituutta olikin lähes 82cm ja painoa 11 kiloa. Neuvolakorttiin kirjatttiin tasainen kasvu sekä reipas ja eloisa luonne. Rokotukset otettiin ohjelman mukaisesti eikä niistä tullut mitään oireita. Tavallista maitoa, jugurtteja tms ei pojan maha kestä, joten niitä ei toistaiseksi enää tarjota. Juustoa masu kestää ja sitä saakin. Lisäksi rintamaitoa ja ruualla vettä. Olavi syö mielellään kaikkea eikä nirsoile. Kasviksista tämän hetken suosikki on kurkku, jota kasvaa meillä omassa pihassa.

Yöt Olavi nukkuu vielä meidän makuuhuoneessa mutta tarkoituksena on siirtää hänet siskojen kanssa samaan huoneeseen nukkumaan. Samalla meidän makuuhuoneen paikka vaihtaa paikkaa kaksosten huoneen kanssa. Mikäli tilaa olisi siirtyisi Olavi omaan huoneeseensa, mutta koska tilaa ei toistaiseksi ole, mennään näin. Päivällä Olavi nukkuu kahdet päiväunet, yhteensä 2.5-3 tuntia.

Jännityksellä jään odottamaan koska puhe selkiytyy ja saadaan ensimmäiset kunnon sanat äitin,isin ja siskojen lisäksi.

 

Kivaa toukokuun viimeistä päivää! Meillä tuplat viettävät tänään viimeistä hoitopäivää ja huomenna päättyy esikoulu! Kesäloma kolkuttaa ovella.