Tunnelmointia

Olen aina pitänyt joulusta, mutta viisi vuotta sitten esikoista odottaessa joulu sai uuden merkityksen. Olin äitiyslomalla ja minulla oli aikaa tunnelmoida joulua lokakuun lopusta alkaen. Esikoisemme syntymä joulupäivänä muutti joulun merkityksen kertaheitolla. Mikään joulu ei ole ollut sen koommin samanlainen. Joulu merkitsee paljon enemmän. Ennen kuin joku ehtii voivotella joululapsen kohtaloa voin sanoa ettei hän kärsi joululapsena olosta lainkaan. Syntymäpäivät vietetään erillään joulusta. Ne ovat vain lähekkäin.

Minä virittelin kausivaloja viikko sitten naapureiden ihmetykseksi. Minusta on ihanaa kun etuovella pimeässä on vastassa led-valot lyhdyssä. Sisälle laitoin olohuoneen ikkunaan tähden ja keittiön ikkunaan modernin joulukynttelin. Lapset selvästi pitävät valoista, kun yöllä ei ole niin pimeää liikkua.

Riisipuuroa on maisteltu jo muutamaan otteeseen ja torttuja on paistettu jo monta uunipellillistä. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan nautin kuumaa glogiä viltin alla sohvalla. Täydellistä rentoutumista työpäivien jälkeen.

Kaunista keskiviikkoa!