Vaivaamatta paras

Mä olen jauhopeukalo. Tykkään leipoa niin leipää kuin pullaa ja piirakoitakin. Mieli rauhoittuu kun jauhopurkin kansi aukeaa ja desimitta viuhoo. Suurin osa leipomisesta on mulle fiiluspohjaista enkä nipota tasapäisistä mitoista. Ehkäpä väittäisin mikäli leipomukset epäonnistuisivat. 

Tuore leipä on ihanaa, mutta kaikki se vaivaaminen ja nostattelu. Kyllästyttääkö? Tässä on ratkaisu! Tämän ohjeen sain eräältä suurperheen äidiltä ja oikaisin muutamat kulmat tehden reseptistä vielä helpomman.

4dl kaurahiutaleita
Pussi kuivahiivaa
n. 1tl suolaa
1rkl sokeria
0.5dl öljyä
6dl vehnäjauhoja
5dl reilusti kädenlämpöistä vettä
Sekoita ainekset esim nuolijalla tai puuhaarukalla ja levitä pellille.  Nostata ja paista 225 asteessa 15-20min.

Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan pienempää vuokaa muttta me tykätään ohusta leivästä. Kohotetun pinnan voi myös voidella kananmunalla. Minä nostatan uunissa. Ja nappaan kiertoilman päälle kohotuksen päätteeksi. Leivon yleensä kaksi pellillistä kerralla, sillä tämä on hyvää. Paistetun leivän leikkaan pizzaleikkurilla sopiviksi paloiksi.

Ihanaa lauantaita ♡