Voiko tyttö?

Meillä on kesän aikana pohdittu tyttöjen ja poikien eroja ja yhtenäisyyksiä. Voiko tytöt ja pojat tehdä samoja asioita? Leikkiä samoja leikkejä? Voiko tyttö olla palomies tai poliisi? Onko tyttö yhtä taitava kuin poika? Yleensäkin rajoittaako sukupuoli tekemistä.

Olemme vanhempina pyrkineet valamaan uskoa ja luottamusta, että tyttö ja poika pystyvät samoihin asioihin. Ettei ole väliä mitä jalkojen välistä löytyy, kiinnostukset ja omat vahvuudet ratkaisevat. Vaikuttaakin siltä, että tyttärestä on kasvamassa ns poikatyttö, kuka tietää paikkansa ja arvonsa sekä omaa hyvän itsetunnon. Hänen välitä toisten mielipiteistä tai suosikkiväreistä esim pukeutumisessa. Hän pukeutuu kuten haluaa.

Eskarilainen ekana eskaripäivänä.

Pukeutuminen herättääkin tunteita esikoisessa  (ja äidissä). Minusta olisi ihanaa jos hän suostuisi käyttämään mekkoja juhlissa, muutoin voisi pitää paitoja ja housuja. Ristiäisissä ja "isoissa" juhlissa homma onnistuu, mutta esim siskojen synttärijuhliin jäivät mekot haaveeksi. Prinsessavaihe jäänee haaveeksi esikoisen kanssa, kaksoset puolestaan ovat kunnostautuneet tässä asiassa erityisen hyvin.

Esikoisen uusin paita, hänen valitsemastaan kankaasta.

Määritteleekö teillä sukupuoli vaatetuksen tai haaveammatin?