Juoksua, väriä ja esteitä

Osallistuin toukokuun puolivälissä Color Obstacle Rushiin Lappeenrannassa. Iloinen juoksutapahtuma tunnettiin aiemmin nimellä Väriestejuoksu ja nyt kun kyseinen tapahtuma järjestettiin lähellä Kouvolaa, päätettiin muutaman joukkuekaverin kanssa lähteä kokeilemaan. Tämä ei siis ole mainos vaan haluan kertoa hauskat kokemukseni ;)

Jutun juju on siis siinä, että on juosten tai kävellen (tai vaikka tanssien) suoritettava viiden kilmetrin pituinen rata, jossa on ylitettäviä, alitettavia ja ryömittäviä esteitä. Kaikki esteet voi halutessaan kiertää. Lappeenrannassa rata oli rakennettu raviradalle. Radalla on muutamia pisteitä (eli ei joka esteellä) jossa on värijauhetta heittäviä henkilöitä. Väriestejuoksu on siis sotkuista ja hauskaa! Värijauhe on elintarvikevärein värjättyä maissitärkkelystä eli jos sitä joutuu suuhun, ei haittaa. Hyvää se ei kuitenkaan ole :) Jokaisella esteellä on myös henkilökuntaa ohjeistamassa ja valvomassa turvallisuutta.

Radan suorittamisen jälkeen näytettiin tältä:

Tapahtumapaikalla ilmottautuessa saa t-paidan ja bandanan. Suosittelen taittelemaan bandanan pipoksi, varsinkin jos on vaalehiuksinen. Väri kyllä lähtee oivallisesti kylmällä vedellä mutta jos olisin blondi, en uskaltaisi ottaa riskiä että olisin seuraavan viikon vihreäsinikeltahiuksinen. Kannattaa myös laittaa sellaiset vaatteet ettei haittaa vaikka väri jämähtäisikin. Tapahtumajärjestäjä suosittelee myös arinko- tai suojalaseja, ei ole mukavaa jos väriä menee silmään. Itse laitoin vanhat festarilasit, hyvin toimi. Jossain vaiheessa kylläkin toivoin että laseissa olisi jokin vettä hylkivä loitsu Harry Potterin tapaan, oli nimittäin hieman sateista. Vaan eipä se kyllä menoa haitannut! Ja tapahtumassa on myynnissä aurinkolaseja jos omat unohtuvat kotiin. 

Ennen estejuoksua on alkulämmittely ja juoksun jälkeen värifestarit. En halua kuitenkaan kertoa liikaa yksityiskohtia vaan tämä tapahtuma kannattaa mennä kokemaan itse! Täältä löytyy lisäinfoa. Color Obstacle Rush sopii mielestäni kelle tahansa, radan kun saa tosiaan mennä niin hiki päässä tai niin leppoisasti kuin itse haluaa. Tapahtuma on ikärajaton vaikkakin alle 15-vuotiailla on oltava huoltaja seurana.

Ja mitalit kaulaan!

Sitten vaan rohkeasti ilmottautumaan! Seuraavaksi tapahtumia näkyisi olevan Lahdessa, Tampereella, Turussa ja Kuopiossa. Ja mitä aiemmin ilmottaudut, sen edullisemmin pääset mukaan! Ainiin, kannattaa muistaa myös jälkitoimet eli jos ei heti juoksun jälkeen pääse suoraan suihkuun, on hyvä olla mukana vaikka jätesäkkejä. Näin auto pysyy värittömämpänä...

Oikein ihanaa ja värikästä viikkoa kaikille!