Loppiaistreenit

Kouvolan FunFit-liikuntakeskuksella oli eilen 15-vuotissynttäreiden kunniaksi avoimet ovet ja päätettiin kahden kaverin kanssa mennä. Käyn siis tavallisestikin kyseisellä salilla mm. TFW:ssä. Ohjelmassa oli puolen tunnin näytteitä eri tunneista ja halusin kokeilla uusia juttuja kun ilmaiseksi pääsi niitä testaamaan. Loppujen lopuksi ei sitten tullut kokeiltua kuin piloxingia ja spinningiä joista jälkimmäinen oli tuttuakin tutumpi. 

Piloxing oli kyllä aikamoinen tuttavuus. Minulla ei ollut mitään odotuksia, olin vain kuullut että se on nyrkkeilyn ja pilateksen yhdistelmä. Tykkään molemmista (kävin joskus säännöllisesti nyrkkeilemässä) mutta yllätyksenä tuli että lajiin liittyy myös tanssi! Se kun ei tämän naisen vahvuus ole koskaan ollut... Mutta kaikkeahan pitää kokeilla ja tanssia pitäisi niin kuin kukaan ei katsoisi! Joten me annettiin mennä ja hitto että piloxing on rankkaa! Huh. Tunti (tai siis puolikas) koostui  "blokeista", eli nyrkkeily-, tanssi- ja pilatesosuuksista. Näin ainakin muistelen että osuuksia sanotaan blokeiksi... Kymmenen minuutin jälkeen katsoin ekaa kertaa kelloa joten tällaista treeniä tarvitsisin lisää. Harmi vaan että piloxingia on vain tiistaisin klo 16.30 ja sinne en oikein ehdi töistä..

Tarkoitus oli mennä myös kokeilemaan TRX:ää mutta sali oli niin tupaten täynnä että annoin paikkani toiselle ja menimme vähäksi aikaa TFW-salille ennen spinningiä. TRX:stä kerrotaan FunFitin sivuilla seuraavaa: "Koko vartalon monipuolinen ja toiminnallinen treeni, jossa käytetään vastuksena oman kehon painoa ja trx-hihnojen kallistuskulmaa. Sopii kaikenkuntoisille liikkujille." Juuri tällaista lihaskuntoharjoittelua tarvisinkin joten taidanpa mennä testaamaan kokonaisen tunnin tässä joku päivä!

Spinningissä käytiin sitten lopuksi vielä ja totesin että se ei vaan minuun enää iske. Joskus kävin montakin kertaa viikossa spinnissä ja minulla on spinningkengätkin mutta nyt se on jotenkin minun kohdallani ohi. Laitoin kengätkin myyntiin jo. Kyseinen laji on kyllä todella tehokas ja monipuolinen sekin mutta käykööt siellä muut polkemassa ja minä keskityn muihin juttuihin. Voihan se olla että joskus tulevaisuudessa taas innostuu mutta hankin sitten uudet kengät jos siltä tuntuu. Näytetunteja olisi ollut vielä vaikka mitä mutta minulla oli kiire lautapeli-iltamiin :)

Oli tosi kiva tehdä paluu FunFitille yli kuukauden poissaolon jälkeen (no joo, viime viikolla kävin hot joogassa, suosittelen muuten sitä lämpimästi, hihi). Olin flunssassa marraskuun lopusta melkein jouluun asti ja silloinhan levätään eikä liikuta. Kauhean pitkiä nämä nykyajan flunssat, mur! Vaikka kuinka lepäsin ja lääkitsin niin kesti ja kesti vaan tuo ruoja! Mutta nyt olen täysin terve ja pystyin palaamaan takaisin treenielämään. Roller derby-treenitkin alkaisi ensi viikolla mutta siitä pidän omaa lomaa vielä tammikuun loppuun. Jotenkin väsähdin intensiiviseen derbyn treenaamiseen vuoden lopulla niin tuntui että pieni pään tuuletus siitä tekee terää ja sitten voin palata radalle uudella innolla. Oli kyllä jotenkin outoa olla katsomossa joulukuun alussa kun oma joukkue pelasi ja itse ei siellä radalla remunnut.

Mitenkäs meni loppiainen teillä? Kylmä oli ainakin... Tänään keräsin pois vähäiset joulukoristeet, joulutähti nyt sai vielä jäädä pöydälle. Rakastan joulunaikaa mutta on ihan kiva siivota joulu pois odottamaan seuraavaa vuotta. Aika aikansa kutakin vai miten se sanotaan. Nyt minua taitaa sänky kutsua. Aloitin vuoden uudessa työpaikassa ja huomasin että kokoaikainen skarppina oleminen ja tiedon imeminen vie mehut totaalisesti ja uni tulisi jo yhdeksältä. Tästä se alkaa tasaantua aikanaan... Liikunta onneksi auttaa nollaamaan pään aina.

Hyvää yötä! ♥

Kuvat täältätäältä ja täältä.