S niinkuin Santorini

Oltiin mieheni Mikon kanssa häämatkalla kyseisellä ihanalla saarella ja aiotaan takuulla mennä joskus uudestaan. Sen verran hyvä reissu oli! Meidän häät oli jo viime elokuussa mutta häämatkalle päästiin kuitenkin vasta toukokuussa. Loma tulikin tarpeeseen kummallekin.

Santorinille lentää vähän alle neljä tuntia ja Suomesta pääsee suoralla lennolla saarelle. Lentokenttä on pienellä saarella aika lyhyt mutta laskeutuminen sujui oikein hyvin ilman sen kummempia pomppuja. Nykyään olen jo tottunut lentämiseen mutta nousut ja laskut saattavat edelleen nostaa käsiin pientä hikeä silloin tällöin...

Lentokenttä on Kamarin pohjoispuolella josta ei ollut pitkä matka Kamarin keskustaan, jossa majoituimme. Bussillakin pääsee toki perille. Taksikuskin kanssa on hyvä sopia hinta ennen matkaa ja meidän taksimatkat maksoivat noin 15-20 euroa kentältä Kamarin keskustaan lähelle hotelliamme.

Hotellimme Alesahne Beachin allasaluetta.

Toukokuun alussa sesonki on vasta alkamassa ja rauhallinen meno sopikin meille oikein hyvin. Heinä-elokuussa italialaiset kuulemma saapuvat  ja silloin rauhallisuus on tipotiessään. Kyseisenä ajankohtana taitaa Kreikassa olla aika kuumakin niin suosittelen touko-kesäkuuta Santorinille matkustamiseen, ellei ole helteen ystävä. Itselläni menevät aivot erroriin jos on liian kuuma! :D

Hotellimme henkilökunta oli aivan ihastuttavan ystävällistä ja asiantuntevaa. Santorinilaiset yleisestikin olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia. Aamupala tarjoiltiin allasalueen viereisellä katetulla terassilla ja huoneemme oli todella miellyttävä. Kamarissa ja yleisesti Santorinilla on tarjolla myös suuria hotelleja sekä luksusmajoitusta mutta me emme sellaista halunneet. Hotelli kun on meille enimmäkseen nukkumista ja aamiaista varten niin luksus ei ole tarpeen. Kukin tyylillään! 

Kamari on enimmäkseen rantaa jota saaren itäpuoli tarjoaa melkein koko pituudeltaan. Musta laavahiekka on todella kuumaa varsinkin keskipäivällä joten tossut tai sandaalit on syytä muistaa. Ostin eräästä rantakadun puodista tossut joita käytin uidessa, merenpohja kun on terävää laavahiekkaa myös. Näin joidenkin menevän paljain jaloin mereen mutta itse halusin suojata koipeni. Muutamana päivänä löhöiltiin aurinkotuoleilla Mikon kanssa vaikkei mitään auringonpalvojia ollakaan. Jokaisella rantahotellilla ja -ravintolalla on omat aurinkotuolinsa.

Yhtenä päivänä käytiin länsirannalla sijaitsevassa pääkaupunki Firassa. Bussimatka Kamarista Firaan maksoi vähän alle kaksi euroa ja kesti noin 20 minuuttia. Länsiranta on aivan toisenlainen kuin itäranta ja Fira onkin rakennettu rinteeseen. Näkymä ravintoloiden terasseilta oli aivan huima! Pudotus alhaalla sijaitsevaan satamaan saattaa herkempiä huimata. Joskus aikoinaan saaresta on romahtanut osa tulivuoren purkauduttua ja lännsirannikolle on muodostunut caldera eli kraateri. Tähän tapahtumaan on yhdistetty legenda Atlantiksesta.. Kuka tietää, miten asia on? Calderalle pääsee risteilemään ja sukeltamaan mutta ne me jätimme mahdolliselle seuraavalle kerralle. Firassa voi myös harrastaa shoppailua. Taisin jopa yhden laukun sieltä ostaa, hullu ostostelijanainen kun olen. 

Myös pohjoinen kaupunki Oìa oli upea paikka. Kaupunki on kuuluisa maailman kauneimmasta auringonlaskustaan. Suosittelen jos on valmis väenpaljouteen ja selfietikkujen väistelemiseen ;) Myös Oìassa voi tehdä ostoksia mutta kaupunki on ehkä tunnetumpi käsityöläisyydestään joten siellä on hieman kalliimpaa kuin vaikka Firassa.

Fira.
Risteilyaluksia calderalla.
Oìassa.
Hieman pilvistä.

Yhtenä päivänä vuokrattiin mönkijä! Suosittelen jos osaa sellaisella ajaa. Vuokraaminen maksoi 35 euroa vuorokaudelta enkä usko että vuokraamoissa on kovin kummoisia eroja. Me vaan marssittiin meidän kantapubin vieressä olevaan vuokraamoon, hih. Koluttiin tuosta noin vaan kuusi tuntia Santorinin eteläpuolta ja oli ihan huippua. Aika kulki kuin siivillä. Osuttiin myös onnettomuuspaikalle jossa kaksi tyttöä oli juuri mönkijällä kaatuneet. Liian suuri vauhti, luulen. Homma oli jo hallussa kun tultiin paikalle ja ambulanssia soitettiin mutta kieltämättä vieläkin mietityttää mitä noille tytöille kuuluu... Jos siis seurassasi ei ole hieman kokeneempaa kuskia, vuokraa mieluummin auto tai vaikka skootteri. Niilläkin pääsee! Se on minun vinkkini.

Mönkkärimatkallamme päädyimme Santorinin läntisimpään päähän jossa sijaitsee majakka. Kannattaa käydä, hienoja maisemia! Takaisinpäin tullessa kannattaa ehdottomasti pysähtyä tavernassa nimeltä The Good Heart. Ihania ihmisiä, ruokaa ja tuliaisia löytyy sieltä. Ostimme ravintolan yhteydessä olevasta puodista mm. aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiviöljyä kotiinviemisiksi. Takaisin Kamariin päästyämme taisimme syödä kalaa jota kannattaakin suosia, meren antimet ovat tuoreita ja maukkaita. Myöskin perinteikkäitä kreikkalaisia ruokia, kuten moussakaa suosittelen. Maukasta ja freesiä!

Onko tämä se muumien majakka?

Kamarissa suosittelen paikkaa nimeltä Aigaion Irish Pub. Mahtava henkilökunta, hyvää ruokaa (no eipä me missään huonoa ruokaa kyllä syöty, hihi), kissaseuraa ja mukava olohuonetunnelma. Aigaion sijaitsee aika lähellä rantakatua.

Noh niin, eiköhän tämä nyt riitä tältä erää Santorinista. Meillä oli ihanaa ja seuraavalle kerralle jäi ainakin Perissa, eteläiset rannat, se calderaristeily ja koirapelastuskeskukseen tutustuminen. Toivottavasti tästä postauksesta saa hyviä vinkkejä! Kerro ihmeessä kokemuksia Santorinista ja mihin vielä kannattaa mennä jos olet siellä käynyt. Klikkaathan myös tuota alla olevaa tähtipainiketta jos tykkäsit jutusta.

Nyt ei muuta kuin hyvää yötä, tyypit!