Tänne ne sitruunat menneet on.

Onpa virkistävää. Aiemmin olen kirjoitellut Bloggerin ja Wordpressin puolella. Uusi alku nyt täällä tähtiboksissa. Vanha blogi on jäänyt itselläni jo melkein unholaan mutta nyt puhaltaa uudet tuulet ja uusi into!

Olen siis Linda Kouvolan seudulta ja kirjoitan pääasiassa ykkösharrastuksestani roller derbystä ja treenaamisesta yleensä sekä tyylistä ja yleisesti elämästäni. Rakastan pinup- ja 50-luvun tyyliä ja haluaisin panostaa omaan tyyliini entistä enemmän, mutta aika on niin kovin rajallista. Suurin osa ajastani kun menee työntekoon, derbyyn ja muuhun treenaamiseen. Tiedän, valintakysymyksiä...

Joskus on kuitenkin kiva asettua peilin eteen ja väkertää tukka kuosiin. Sitäkin useammin väkerrän päähäni kuitenkin kypärän. Roller derby kun on semmoinen laji että sattuu jos ei kypärää laita. Ja onhan se pakollinenkin oikeastaan. Ranne-, polvi-, kyynär- ja hammassuojien lisäksi. Roller derby on suhteellisen uusi laji Suomessa mutta sen suosio kasvaa koko ajan. Täällä Kouvolassa toimii derbyseura nimeltä Kouvola Rock n Rollers ja sinne ovat tervetulleita sekä miehet että naiset ikään ja ulkonäköön katsomatta. Ja nyt jos mietit että mitä se roller derby oikein on, niin menepä vaikka Youtubeen ja kirjoita hakukenttään kyseinen laji. Kyseisessä vauhdikkaassa lajissa kaksi joukkuetta taistelee quadluistimilla pisteistä ovaalinmuotoista rataa pitkin luistellen. Kummastakin joukkueesta radalla on kerrallaan neljä hyökkääjäpuolustajaa eli blokkeria ja yksi tähtihattuinen pisteidenkerääjä eli jammeri. Peli koostuu kahdesta puolen tunnin periodista ja periodit jameista eli eristä. Yksi erä kestää maksimissaan kaksi minuuttia. Jep, vähän sekavalta kuulostaa alkuun mutta kun pääsee jyvälle niin pelin katsominen on huisin jännää.

Itse olen aloittanut roller derbyn neljä vuotta sitten. Voi pojat mitä näihin neljään vuoteen onkaan mahtunut! Voisin sanoa että roller derby on muuttanut elämäni. Ja nimenomaan positiivisella tavalla. Tässä blogissa et derbystä eroon pääse. Ja kappas, miten sattuikaan! Seuraava alkeiskurssi alkaa 16.5! Eli ihan kohta!

"Kurssi järjestetään Kuusankosken urheilutalolla maanantaisin ja keskiviikkoisin noin klo 19:00-21:00 (kesäkauden alkaessa kesäkuussa treeniaikoihin on tulossa muutoksia). Kurssin kesto on noin 2 kk tai kunnes osallistujat läpäisevät roller derbyn taitotestin, jota edellytetään joukkuetreeneihin osallistumiseen. Kurssi sopii kaikille sukupuolesta ja taitotasosta riippumatta, kaikki opetetaan alkeista lähtien.

Kurssin ensimmäiset treenit alkavat maanantaina 16.5. klo 19:00 ja luisteleminen aloitetaan klo 19:30. Kurssin hinta on 40 euroa. Voit osallistua muutamiin ensimmäisiin treeneihin maksutta, jos et ole varma harrastuksen aloittamisesta. Kurssilla tarvitset omat välineet: luistimet, polvi-, kyynär- ja rannesuojat, kypärän, sekä hammassuojat, mutta voimme tarvittaessa lainata välineet ensimmäisille kerroille.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse kouvolarollerderby@gmail.com. Autamme mielellämme varusteiden hankinnassa ja muissa mieltä askarruttavissa asioissa!"

Lainausmerkeissä oleva teksti on alkeiskurssin Facebook-tapahtumasta. Esimerkiksi tästä linkistä pääset sinne vaikkapa klikkailemaan itsesi mukaan.

No niin, blogi on nyt saatettu alkuun. Seuraavassa postauksessa voisin kertoilla itsestäni hieman lisää. Pysy mukana. Ja tervetuloa!

Ps. Roller derby-kulttuuriin kuuluvat olennaisesti pelaajanimet. Jotkut pelaavat omalla nimelläänkin ja se on ihan ok. Kukin tyylillään! (Joku kun kuitenkin ihmettelee noita nimiä paitojen selkämyksissä! Hih. Terkuin Linda Lemonator #64)

© Ville Päivätie