Kakku kevätneidolle

Älkää säikähtäkö, blogistani ei ole tulossa leivontablogi! Siihen minulla ei varmaan riittäisi edes kompetenssia. Meidän perhepiirissä maalis-huhtikuu on kuitenkin yhtä juhlaa eli synttäreitä riittää joka viikonlopulle, ja tuo tosiasia toimi myös pontimena tähän postaukseen.  

Nyt kun marsipaanipäällysteiset kakut erilaisine hahmoineen ja kuvoineen ovat olleet kovasti IN, vastaiskuna (ja lasten toiveesta) valmistin viikonlopun juhliin ihan perinteisen kermakakun. Älkää ymmärtäkö väärin, arvostan todella "käsityöläisten" taidonnäytteitä, mutta pieni yliannostus noihin marsipaaniherkkuihin tuli vastaan asuttuamme kahteen otteeseen Unkarissa. Jos halusit ostaa kakun valmiina juhliin, varteenotettavia vaihtoehtoja oli lähinnä tasan kaksi: marsipaaniluomus, joka saattoi olla esimerkiksi jonkin eläimen muotoinen, hauska pelle tai kasa "leikkipalikoita" tai perinteinen, suklainen sacherkakku. Molemmat kyllä herkullisia, MUTTA...pieni pala kakkua riitti tyydyttämään makeanhimon useammaksi päiväksi. HUH! 

Meillä siis herkuteltiin tällä keväisellä, perinteisellä täytekakulla. Kermaahan ei kakkua valmistettaessa säästelty, mutta itse poimituista marjoista tehty täyte toi herkkuun kuitenkin sopivaa keveyttä ja raikkautta. Hauska koristeluidea oli sankarin itsensä keksimä. 

Tämän täytekakkupohjan ohje on sukumme eräänlaista hiljaista tietoa, mutta olkaa hyvä, nyt kevään kunniaksi jaan sen teidän kanssanne (huomatkaa tarkat mitat :) ):

- 6 munaa

- 1,5 dl sokeria

- 2,25 dl vehnäjauhoja

- 0,75 dl perunajauhoja

- 1,5 tl leivinjauhetta

Hyvä pohja syntyy kärsivällisyydellä, joten muistakaa vatkata, vatkata ja vielä kerran vatkata. Kippis ja skål keväälle.

Ruudun takaa <3 Marinella

ps. Mahdolliset yhteydenotot marinella.ruutu@hotmail.com