Tervetuloa meille

Muutama askel ja olet sisällä.

(kaikki kuvat Jetro Matilainen, https://jepan.otokset.fi)

Tämä koti syntyi kaukana sen sijoituspaikalta, meren rannalla, pienessä Oravaisten kunnassa, nykyisessä Vöyrissä. Meren läheisyydestä huolimatta pohjoisen hyytävät tuulet tai kalsea kosteus eivät päässeet raiskaamaan sen seiniä, sillä taloelementit valmistuivat pohjalaisella pieteetillä ja kurinalaisuudella ihanneolosuhteissa eli sisätiloissa talotehtaalla.

Tällä samalla tehtaalla, yhtä tinkimättömällä ammattiylpeydellä tuotetaan yhä Suomen kauneimmat ja laadukkaimmat puutalokodit (RTS-tutkimus), nyt vain Kannustalo -brändin alla.

Lempivärejäni ei ole vaikea arvata. Ne ovat musta, valkoinen, harmaa ja beige.
Olohuoneen pöytä on tehty vanhasta ovesta, kynttilänjalka on House Doctorin.
Takka on Turun Uuniseppien mallistosta. Siinä mahtuu paistamaan vaikka loimulohta.
Olohuoneen toinen pää on avointa tilaa ja reilut viisi metriä korkea.

Marraskuun alussa 2010 pääsi neljän mammuttimaisen rekan jono lipumaan yön autioittamilla teillä turvallisesti lännestä kaakkoon. Vihreillä pressuilla peitetyt elementit kelluivat kuin joululahjat rekkojen kuljetuslavojen painoina. 

Työmatkalla vilkuttelin lähikentälle pysäköityjen ajoneuvojen kuljettajille, jotka perille tultuaan olivat ehtineet vetäistä pienet tirsat ennen raskasta ja kokemusta vaativaa purkuhommaa.

Keittiön saareke jakaa työskentely- ja ruokailutilan. Saarekkeessa on kätevästi säilytystilaa, josta voi napata suosikkiastiat kattaukseen.
Seinällä olevat poronsarvet ovat aidot, vain itse tuunatut. Tolix-tuolit ovat superkäytännölliset ja kauniit.

Tätä taloa eivät olleet pystyttämässä venäläiset tai virolaiset grynderit, vaan rehti porukka suomenruotsalaisia rakennusmiehiä, kuten Tommy, Sixten ja Markus. Naapureiden naureskelut joulumuutosta oli hetkessä kuitattu turhiksi. Talo nousi perustuksilleen muutamassa viikossa. Eniten jännitin, lakkaako kova tuuli, jotta tiilikatto saataisiin nosturin avulla kammettua turvallisesti yli viiden metrin korkeuteen.

Kaksin aina kaunihimpi.
Meidän sauna ei ole akvaario, vaan tunnelmallinen "pesä".

Talon harmaiden ulkoseinien sisällä viipyilee seesteinen ja rauhallinen tunnelma. Meidän koti on valoisa, harmoninen ja moderni – juuri sellainen kuin toivoimme. Sen muunneltavat tilat, avaruus ja koko talon läpäisevä valo kutsuvat viihtymään. Halutessaan jokaisella on myös paikka käpertyä yksinäisyyteen tai rauhaan, samoin kuin väljyttää viettää yhteistä aikaa ystävien kanssa.

Yläkerran makuuhuoneessa vallitsee valkoisen ja harmaan liitto.
Perhoset liitelevät lastenhuoneessa.

Tässä kodissa tavarat eivät seilaa paikasta toiseen, sillä niille kaikille on oma paikkansa. Harmoniset värit ja hyvät materiaalit kestävät aikaa ja silmää. Pintoja voi uudistaa nopeasti niin halutessaan, mutta nyt mikään ei ärsytä tai kyllästytä.

Teini teki lavasängyn itse. Lamppuna Artecnican Midsummer Light.
Nuoren neidin aarteet ovat kampauspöydällä.

Kodin paikka pienellä kukkulalla, puistoalueen vieressä on rauhallinen ja kaunis. Yläkerran toiselle parvekkeelle osuu paahtava keskipäivän aurinko ja toiselle ilta-auringon lempeä valo. Vieressä on puistoa ja metsää. 

Kesäaamuina kodissamme  herää usein käen kukuntaan, syksyiltojen hiljaisuudessa kettu tai jänis saattaa hiiviskellä lähistöllä. Päivällinen maistuu parhaimmalta keittiön vieressä avautuvalla terassilla, aina sään salliessa. 

Maailmankartan valkoiset maat on jo valloitettu.
Yläkerran aula toimii myös vieraiden makuutilana.

Parasta tässä kodissa on kaikki: sijainti, koko ja tyyli. Koti on kaunis, mutta ei kuitenkaan näyttelytila, vaan aito, elettävän elämän makuinen ja tuntuinen paikka.

Päivä paistaa myös yläkerran kylpyhuoneeseen.
Aamuhammaspesun voi tehdä rennosti rinnakkain.
Alakerran wc:ssa näkyy rakas harrastus.
Eteisen seinää koristaa Vallilan Mulberry St. kangas.

I call this home. 

Ruudun takaa <3 Marinella