10 + 1 äidillistä elämänohjetta huomisen aikuiselle pojalleni

Äitienpäivän kunniaksi tartuin TiiPii-blogin Emmi-Riikan haasteeseen (klikkaa tästä päästäksesi kurkkaamaan postausta ja muutenkin tuota kivaa ja omintakeista blogia) ja kirjoitin 10 + 1 äidillistä elämänohjetta onneksi vielä tosi kaukana olevan huomisen aikuistuvalle/aikuiselle pojalleni.

Kimille äitienpäivänä 2017

1. Sinä olet arvokas ja ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin olet!

2. Sait kasvaa kaksikielisessä ja -kulttuurisessa perheessä. Se on suuri rikkaus. Vaali sitä.

3. Usko itseesi ja uskalla tavoitella suuria, mutta muista, että onni piilee usein pienissä ja yksinkertaisissa asioissa.

4. Jos haluat tulla lääkäriksi, asianajajaksi tai papiksi (älä kuitenkaan katolisen kirkon papiksi rupea, koska silloin minusta ei voi tulla isoäitiä - tai voi, mutta en saisi iloita asiasta julkisesti...), se on hyvä. Jos haluat tulla putkimieheksi, puutarhuriksi tai vaikkapa lakaisukoneen kuljettajaksi, se on ihan yhtä hyvä. Kaikkein tärkeintä on, että teet työtä, josta pidät ja joka antaa sinulle jotain muutakin kuin pakollisen, jokapäiväisen leivän.

5. Ole rehellinen itsellesi ja muille. Niin tylsältä ja vanhanaikaiselta kuin se ehkä kuulostaakin: rehellisyys maan perii. Ennemmin tai myöhemmin. Tavalla tai toisella.

6. Puolusta heikompia, auta apua tarvitsevia. Kunnioita itseäsi ja kaikkia, jotka kunnioituksesi ansaitsevat iästä, titteleistä ja lompakon paksuudesta riippumatta.

7. Aikuinenkin mies saa itkeä, puhua ja pussata. Saa, vaikka sattuisi olemaan puoliksi suomalainen.

8. Matkusta, lue kirjoja ja liiku luonnossa. Kulje aistit ja mieli avoimina. Maalaile joskus myös taivaanrantoja ja piipahda pilvilinnoissa.

9. Maailma ympärilläsi muuttuu koko ajan. Pidä yllä ja kehitä taitoja, joista voit hyötyä aina ja kaikkialla (positiivinen asenne, kielitaito, ongelmanratkaisukyky...)

10. Älä ota elämää liian vakavasti. Popedan (äiti kertoo sinulle kyllä, mikä Popeda on/oli) erään laulun sanoja lainatakseni: "Onhan päivä vielä huomennakin. Turha surra, täähän on vain elämää".

+ Muista, että minne ikinä kohtalo sinut kuljettaakin ja miten ikinä elämä sinua kohteleekin, äidin kodissa ja sydämessä on sinulle aina avoimien ovien päivä. Jos siltä tuntuu, voit tulla myös syliin. Siitäkin huolimatta, että sinusta on ehkä kasvanut isäsi pituinen ja painoinen järkäle.

Kaikella rakkaudella,

Äiti ♡♡♡

P.s. Sydämelliset onnittelut rakkaalle, kaivatulle äidille ja mummille taivaaseen. Kuulit varmaan, kun lauloimme sinulle tänä aamuna "Orvokkeja äidille". Jos olisin suinkin vain voinut, olisin kiikuttanut sinulle aamukahvit pilvenpehmoiseen vuoteeseen maanpäällisiä, tuttuja perinteitä huolella vaalien.