Asenne ratkaisee. Aina.

Positiivareiden motto: "Asenne ratkaisee. Aina." Tärkeää ei ole se, mitä on tapahtunut vaan se, miten suhtaudut tapahtuneeseen.

Pari päivää sitten löysin postiluukusta Suomen postileimoilla varustetun lähetyksen. Sen sisältä paljastui Onnistujan päivyri, jonka Positiivareiden Juuso Töytäri lähetti minulle murtovarkaiden mukanaan viemän päivyrin tilalle pelkkien postituskulujen hinnalla. Ihana ele, joka lämmitti sydäntä ja teki mielen tosi iloiseksi! Kiitos, Juuso! Kiitos Positiivarit!

Tutustuin Positiivareihin joitakin vuosia sitten ihan sattumalta. Rantauduin heidän kotisivuilleen etsiessäni internetistä posiitivista potkua elämääni ajanjaksona, jona lippu ei liehunut kovinkaan korkealla ja jona katselin maailmaa savusumunharmaiden linssien läpi. Näitä ajanjaksoja on elämääni ja etenkin Italian vuosiini mahtunut yksi jos toinenkin (ja mahtunee jatkossakin). Jos olisin osannut suhtautua niihin aina Positiivareiden oppien mukaisesti eli oikealla asenteella, olisin selvinnyt tähänastisesta elämästäni huomattavasti vähäisemmin henkisin mustelmin. 

Onnistujan päivyri on hyvä ystävä, joka asustelee käsilaukussani ja joka auttaa laittamaan arvot, asiat ja ajatukset positiiviseen järjestykseen!

Positiivarit Oy on kannustanut suomalaisia positiivisuuteen jo vuodesta 1982. Yrityksen kunnianhimoisena missiona on "lisätä positiivisuutta, edistää hyvinvointia, avata salaisuuksien verhoja, tuottaa onnistumisten työkaluja, kannustaa itseluottamukseen, rohkaista toimintaan ja yllyttää kokemaan elämän seikkailun". Positiivarit ovat antaneet myös minulle hyviä vinkkejä elämänhallintaan, auttaneet minua tasaisin väliajoin kadoksiin joutuvan motivaation etsimisessä ja opettaneet, että unelmista täytyy pitää tiukasti kiinni. Joskus he ovat saaneet minut yksinkertaisesti vain hyvälle tuulelle.

Jos et ole vielä tutustunut Positiivareihin, klikkaa ihmeessä tätä linkkiä: http://www.positiivarit.fi. Suosittelen lämpimästi maistamaan Jussi-kokin arkiaamuisin valmistamaa "ajatusten aamiaista", aamiainen kun on tunnetusti päivän tärkein ateria. Jos vatsa on täynnä ravitsevaa ruokaa ja pää pullollaan positiivisia ajatuksia, ei päivä voi paremmin alkaa! 

Pieniä, suuria elämänohjeita...

Niin ärsyttävältä kuin se joskus saattaakin kuulostaa: "ASENNE RATKAISEE. AINA!". Jos positiivista asennetta ei ole saanut syntymälahjaksi, sen voi opetella. Se vie oman aikansa ja vaatii kovaa harjoittelua ja säännöllisiä kertausharjoituksia. Mutta se kannattaa. AINA.

Positiivisen asenteen täyteistä sunnuntaita kaikille!

Positiivareiden puodista tehtyjä kirjalöytöjä. Kannattaa pistähtää!

P.S. Jos teillä on siihen mahdollisuus, kuunnelkaa (tai lukekaa) Tomppaa. Ei sitä Tomppaa, josta Paula Koivuniemi laulaa, vaan Lundbergin Tomppaa. Ostin Positiivareiden nettipuodista aikoinani kirjailija ja luennoitsija Tom Lundbergin “Näin teet haaveista totta” -cd:n ja kuuntelin sitä aamuruuhkassa istuskellessani. Laitan cd:n pyörimään uudestaan aina silloin, kun pieni pessimistinen negatiivari sisälläni nostaa terhakkaasti päätään.