Jos lenkille haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt

Sanon sen ihan suoraan. Inhoan - siis INHOAN - sitä kolmenkymmenen asteen reilusti ylittävää, kosteaa, järjenseisauttavaa kuumuutta, joka on tunnusomaista asuinseutuni kesille. Viime päivien lämpö on ollut kuitenkin poikkeuksellisen miellyttävää. Niin miellyttävää, että tekee mieli lähteä lenkille.

Lenkkireittini risteilee Boschetto-puistossa, kulkee Sangone-joen yli vievän sillan kautta Torinon puolelle, Mirafiorin kaupunginosaan, palaa takaisin Boschettoon ja sieltä kotiin. Tuttu, tuhanteen kertaan tallattu lenkkipolku on aina erilainen ja tarjoaa joka kerta uusia elämyksiä, kunhan vain muistaa kulkea aistit avoimina. Tuumasta toimeen, lenkkarit jalkaan ja menoksi! Lähdethän mukaan? 

Kalja maistuu taatusti tosi hyvältä kesäkuumalla, mutta olisihan tuon tyhjän pullon voinut kiikuttaa lasinkeräykseen. Varsinkin, kun sellainen olisi löytynyt alle 50 metrin säteeltä... Kyllä ärsyttää ihmisten välinpitämättömyys, mutta ei anneta sen pilata tätä mukavaa hetkeä.
Sukelletaan puiden siimekseen ja ohitetaan tuo etanavauhtia mataava pariskunta!
Luonto on ihmeellinen ja täynnä kiehtovia yksityiskohtia. Enpä muista, milloin viimeksi olisin pysähtynyt ihastelemaan puunrunkoja ja kantoja. Puiden halaamisesta nyt puhumattakaan!
Boschetto-puisto on täynnä pupuja ja oravia. Paitsi silloin, kun niistä haluaisi ottaa kuvia.
Puistossa harrastetaan ruumiinkulttuuria monessa muodossa: syöden ja kuntoillen. Ilmassa leijuu vastustamaton grilliherkkujen tuoksu. Mitäs sanot? Lähdetäänkö kuokkimaan?
Herrakerho on kokoontunut pitämään lauantaista kokoustaan puistoon. Kokouslistalla kaiketi jalkapallo, politiikka ja naiset. Herrain rouvat ovat varmaankin "ai fornelli" eli hellain ääressä valmistamassa päivällistä.
Tämä (ihan luvalla otettu) kuva todistaa sen, että rantaleijonien lisäksi on olemassa myös puistoleijonia. Tämä herra on tullut paistattelemaan päivää ja esittelemään ihan hyvässä kuosissa olevaa kroppaansa puistonpenkille. La dolce vita!
Kyllä kelpaa katsella näiden komeiden poikien puistotreenejä, vai mitä? Juu ei, en ole puumanainen, joka etsii lenkkipolkujensa varsilta itseään nuorempaa riistaa. Olen yhden - sen oman ihanan - miehen nainen, vaikka en kunniallisesti naimisissa olekaan.
"Marika, ti amo! - Marika, minä rakastan sinua". Voi, kuinka romanttista!!! Alessandro ei kuitenkaan taida olla, miehen tuntien, tämän rakkaudentunnustuksen takana. Taustalla näkyy Bela Rosinin mausoleumi. Bela Rosin, Rosa Vercellana (1833 - 1885), oli Italian ensimmäisen kuninkaan, Vittorio Emanuele II:n rakastaja ja solmi tämän kanssa myöhemmin morganaattisen avioliiton. Torinossa, Mirafiorin kaupunginosassa sijaitseva mausoleumi on pienikokoisempi kopio Rooman Pantheonista, josta Vittorio Emanuele II sai viimeisen leposijansa. Taidankin pistähtää mausoleumissa joku kaunis päivä ja kirjoittaa aiheesta postauksen!
Hei, pysähdytään juomaan. Minä tarjoan! "Toro verde" sylkee suustaan raikasta vettä janoisille. Näitä virkistäviä vihreitä härkiä löytyy joka puolelta Torinon kaupunkia.
Tämän vihreyden keskellä voi kuvitella olevansa kaukana kaupungin kaaoksesta. Ainoastaan korviin kantautuva liikenteen tasainen hurina paljastaa, että ollaan vain kivenheiton päässä "sivistyksestä".
"Kaiken tämän tuskan keskellä meidän on laskettava vain itsemme varaan" (vapaa suomennos). Puistonpenkit ovat täynnä syvällisiä hengentuotoksia. Eräänlaista taidetta tämäkin.
Jos väsyttää, voimme istahtaa hetkeksi puistonpenkille kuuntelemaan pikkulintujen ja heinäsirkkojen konserttia. Painetaanko puuta vanhalle, elämää nähneelle vai ihan upouudelle penkille?
Kuivunut Sangone-joki on paljastanut "aarteitaan". Aiemmin joessa ei lojunut pelkästään autonrenkaita ja muuta roinaa, vaan myös kokonainen auto. Joen haju saa kyllä vakuuttuneeksi siitä, että Torinon ja lähiympäristön vesistöihin ei kannata pulahtaa. Ei, vaikka kuinka uimaräpylää pakottaisi.
Sangone-joen ylitse kulkeva silta nitisee, natisee, heiluu ja keinuu mukavasti, kun sitä pitkin hölköttelee.

Lenkki heitetty. Eikö tullutkin mukava olo? Nyt kotiin ja virkistävään suihkuun! Kiitos, että lähdit mukaan! Seurassasi oli tosi mukava olla! Nähdään taas pian joissakin muissa merkeissä!

Hyvää viikonloppua!