Joululounas Saffaronen linnassa

Pikainen joulukukkuu kaikille! Se olen taas minä kun kirjoittelen, vaikka toivottelinkin - kuin lupauksena ainakin juhlapyhien yli jatkuvasta hiljaiselosta - hyvät joulut jo viime postaukseni yhteydessä. Onneksi hyvän joulun toivotukset eivät käytössä kulu eikä kukaan varmaan pistä pahakseen, vaikka moneen otteeseen toivotetaan.

Tervetuloa joululounaalle Saffaronen linnaan!

Halusin laittaa vielä ennen joulurauhan julistamista muutaman kuvan työpaikaltani, jossa nautimme eilen muuttolaatikoiden keskelle nyyttikestiperiaatteella katetun joululounaan. Pöydän ääreen kokoontuivat firman kaikki kolme työntekijää - Alessandra, Joanna ja minä - sekä pomomme Alberto ("Pochi ma buoni - ei määrä vaan laatu", sanoisi kissakin häntäänsä ylväästi nostaen). Tarjolla oli salaatteja, leikkeleitä, juustoja, oliiveja, pasteijoita, italialaisten joulupullaa panettonea, pikkuleivonnaisia ja kuohuviiniä. Joulumusiikki soi taustalla, kynttilät loivat tunnelmaa ja joululahjojakin jaettiin. Alberto sai meiltä pullollisen laadukasta kuohuviiniä. Me puolestamme Albertolta paketit, joiden sisällöt paljastuvat - kuinkas muuten - vasta jouluna. Nostimme myös jäähyväismaljat lumoavalle Saffaronen linnalle: joulun jälkeen töitä paiskitaan inhorealistisissa maisemissa, joissa ei ole pahemmin sijaa romanttiselle haaveilulle.

Ensin työ...
...sitten huvi! Kippis joululle ja cin cin al Castello di Saffarone (kuvassa vasammalta lukien Alessandra, Joanna, minä ja Alberto)
Herkkua on siinä monenlaista

"Aika aikaa kutakin", äitini tapasi aina todeta ja niinhän se on. Nyt olisi korkea aika alkaa pakata matkalaukkuja. Lähtöpäivään on enää yksi ja jouluaattoon kaksi yötä! "Hui, kun mua hirvittää, julmasti jo jännittää. Odotettu joulu!" Hirvittää ja jännittää siksikin, että meidän perheessä on menoillaan vatsatautikierre. Kimi parantui onneksi päivässä ja on taas pirteä kuin peipponen. Tänään on minun vuoroni ja huomenna... Koputetaan puuta! Kuka nyt haluaisi jouluansa vessassa viettää!

Un caloroso augurio di Buon Natale a tutti!

Ihanaa joulua kaikille! Pysytelkäähän terveinä!