Joulumieltä paikallisilta paikallisille - Joulupukin apulaiset

Joulumieltä paikallisilta paikallisille -tempauksessa joukko Starbox-blogiportaalin bloggaajia lähestyi paikallisia yrityksiä tarkoituksenaan kerätä joululahjoja yhdelle tai useammalle vähävaraiselle, paikalliselle perheelle.

Joulu on tunnelmallista aikaa. Se on, surullista kyllä, myös aikaa, jolloin ihmisten välinen eriarvoisuus korostuu entisestään. Etenkin lasten kohdalla tuo eriarvoisuus tuntuu epäreilulta ja julmaltakin. Aiemmassa hyväntekeväisyystempausta koskevassa postauksessani ihmettelin Kaija Pakkasen tavoin, miksi joulupukki ei tuo lahjoja kaikille ja uumoilin hänen tarvitsevan apujoukkoja. Apujoukkoja, joihin minäkin päätin värväytyä bloggaajakollegani Astan iloksi. Lähdin mukaan lähes lapsenomaisella innolla repussani ehkä enemmän sielua ja sydäntä kuin järkeä ja järjestelmällisyyttä.

Lahjoitusten kerääminen ulkomailta käsin osoittautui vaikeammaksi kuin luulinkaan. Ajalliset ja rahalliset resurssini eivät riittäneet ulkomaanpuheluihin ja yritysten lähestyminen sähköpostitse tai Facebookin kautta vaikutti varsin tehottomalta. Olisin halunnut olla paikan päällä. Kolkutella yritysten ovilla. Tarttua luuriin. Olisin halunnut saada aikaan paljon enemmän kuin todellisuudessa sain. Olen kuitenkin todella onnellinen siitä, että viisi auttamishaluista haminalaisyritystä lähti kauttani mukaan tempaukseen. Kerätyt lahjoitukset tullaan toimittamaan jo valituille lapsiperheille, jotka ovat ilman epäilyksen häivää todellisen avun tarpeessa. 

Konditoria Huovila Oy, Hamina

Kuva: Konditoria Huovila Oy

Ensimmäisenä yrityksenä joulupukin apujoukkoihin värväytyi Fredrikinkadulla sijaitseva perinteikäs Konditoria Huovila Oy. Huovilan kahvila-konditoria kuuluu minun Haminaani ihan samalla tavalla kuin Lipputorni, Raatihuone tai Puistotalo. Se on ollut siellä aina. Viehättävänä, tunnelmallisena ja pullantuoksuisena. Paikkana, jonne on mukava pistähtää nauttimaan kupillinen tuoretta, hyvää kahvia ja suussasulavia leivonnaisia. Sydämellinen kiitos Kotosen Marjalle ja Huovilan Mikalle! Lahjanne ovat taatusti mieluisia.

Sisustus Laventeli, Hamina

Kuva: Sisustus Laventeli

Toinen joulupukin apujoukkoihin ilmoittautunut yritys oli Raatihuoneentorilla sijaitseva Sisustus Laventeli & Pikku Pepita, jota pyörittää lukioaikainen luokkatoverini ja tehokas monitoiminainen Sanna Vapalahti. Sannan ihanassa liikkeessä niin kodit kuin naisetkin laitetaan uuteen uskoon. Hyvällä maulla ja asiantuntemuksella tietenkin. Olisi ehkä minunkin aiheellista pistähtää oikein ajan kanssa Sannan juttusilla, tyylini kun on sekä pukeutumis- että sisustusasioissa vähän niin sun näin. Kiitos, Sanna, että kartutit joulupukin konttia ihanalla lahjallasi. 

Eläinklinikka Vainu, Hamina

Kuva: Eläinklinikka Vainu

Kolmas joulupukin apulainen on Pappilansaaressa, entisen Suolasen kaupan tiloissa toimiva Eläinklinikka Vainu, jossa niin suuret kuin pienetkin lemmikit saavat asiantuntevaa ja laadukasta hoitoa. Vainun omistaja, lapsuudenystäväni Jenni Hyväkkä, järjestää kutsumustyönsä ohella myös tutustumiskäyntejä päiväkodeille ja kouluille sekä pentutapaamisia, joissa hauvavauvat voivat tutustua toisiinsa leikin ja temmellyksen merkeissä. Lämmin kiitos Jennille kivoista, perheen pienimmille tarkoitetuista paketeista!

Keskus-Apteekki, Hamina

Kuva: Haminan Keskus-Apteekki

Satamakadun ja Kaivokadun kulmasta - siitä samaisesta paikasta, jossa oli aiemmin lapsuudesta tuttu Aholaisen leipomoliike ja nuoruudesta tuttu Gasthaus, Haminan yöelämän sykkivä sydän - joulupukin kelkkaan hyppäsi Haminan Keskus-Apteekki. Laatuapteekit-ketjuun kuuluvalle Keskus-Apteekille palvelun, toimintaympäristön ja tuotevalikoiman laatu on sydämen asia. Jos päätäni alkaa jomottaa Haminassa käydessäni, tiedän ainakin, mistä käydä ostamassa särkylääkkeet. Lämmin kiitos Keskus-Apteekin ystävälliselle henkilökunnalle!

Viherkuutio, Hamina

Kuva: Viherkuutio

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä joulupukin apujoukkoihin liittyi Sibeliuskadulla sijaitseva Viherkuutio, jota pyörittää haminalainen yrittäjä Minna Harju. Viherkuutio on innovatiivinen yritys, joka tarjoaa mm. pihaneuvontaan, suunnitteluun, viherrakentamiseen ja vihersisustukseen liittyviä palveluja. Palveluja, joissa yhdistyvät kestävän kauneuden ja toimivuuden periaatteet. Ollapa oma piha, huokaan minäkin! Kiitos, Minna, että lähdit mukaan! Ja kiitos, Sanna, että vinkkasit Minnalle tempauksesta! 

Kiitos on sana, jota ei voi viljellä liikaa. Suurkiitos siis kaikille tempaukseen mukaan lähteneille yrityksille! Kiitos myös uudelle, ihanalle "kaukoystävälleni" Astalle, joka hoitaa kaiken muun lisäksi myös lahjoitusten hakemisen ja niiden toimittamisen valituille perheille. Olette ihan kaikki ison ja lämpöisen halauksen arvoisia!

Käykäähän muuten kurkkaamassa Astan joulutempauskuulumisia! Hänen blogissaan kuvaillaan myöhemmin myös lahjoitusten toimittamiseen liittyviä tunnelmia (lahjoitusten saajien yksityisyyttä kunnioittaen).

ILOISTA JOULUMIELTÄ KAIKILLE!