Laiskan tonttutytön joulukalenteri - Eka luukku

Miksi rasittaa itseään liikaa, jos vähemmälläkin voi selvitä? Näin tuumailee tämä laiska tonttutyttö, jonka joulukalenterissa on vain neljä luukkua, yksi jokaista adventtisunnuntaita kohden. Tervetuloa odottamaan mahdollisimman kiireetöntä ja stressitöntä joulua kanssani! 

Vuonna 1979 joulupukki toi minulle toivelahjan: sydämen muotoisen, lukollisen päiväkirjan. Osasin tuolloin jo kirjoittaa aika hyvin, mutta yhdyssanat ja välimerkit olivat minulle vielä varsin tuntemattomia käsitteitä. Alla jouluinen ote kastikekattilassa kertaalleen uitetusta ja lukkonsa matkan varrelle kadottaneesta päiväkirjastani. En ole tarkoituksella korjannut virheitä, lisännyt ainoastaan lukemisen helpottamiseksi joitakin välimerkkejä, jotka uupuivat alkuperäisestä kirjoituksesta kokonaan.

"Jouluaatto 24/12/1979

Me heräsimme tai minä heräsin, kun Annika pimputteli pienoa. Äiti oli myös heranyt ja sanoi hyvää joulua. Sitten oli aamu pala. Oli torttua, pullaa, piparia ja lihapiirakan tapaista. Minä otin jokaista. Minä olin ihan täys. Sitten mentiin ulos. Me otimme potku kelkan ja lähdimme mäkeen. Kun kelkka ei liukunut hyvin, mutta me mentiin vaan. Sitten tuli liukas kohta. Me menimme kovaa vauhtia. Sitten Annika yritti kääntää, mutta kelkka kääntyi toisin päin. Hyvä, ettemme kaatunut. Sitten haettiin kola ja menimme mäkeen. Kola ei liukunut mihinkään. Sitten minä menin työntämään kolaa. Annika sanoi anna mie. Sitten Annika sanoi käy kyytiin. Minä kävin. Sitten mentiin hurjaa vauhtia. Annika ei saannut jarrutettua. Sitten syötiin joulu puuro. Annika sai mantelin ja käytiin hautaus maalla. Sitten käytiin saunassa. Sitte syötiin joulu ruoka. Oli kaikkea herkkua. Minun oli kauhea olo. Sitten tuli pukki. Sain kaikkea lahjoja. Nyt lopetan kirjoittamisen. Loppu."

Näistä vuosikymmeniä sitten raapustetuista hellyttävistä päiväkirjamerkinnöistä voi päätellä ainakin kaksi asiaa. Sen, että olen jo pienestä pitäen ollut ähkyoloon pyrkivä, kaikkiruokainen suursyömäri ja sen, että minusta olisi pitänyt aivan ehdottomasti tulla kirjailija! 

Tunnelmallista ensimmäistä adventtisunnuntaita! Nähdään viikon päästä!

T. Laiska tonttutyttö ♡

P.S. Kaikki joulukalenterin luukkuja kommentoineet osallistuvat kuun lopussa pienen, suussa sulavan yllätyksen arvontaan.