Laiskan tonttutytön joulukalenteri - Kolmas luukku

Miksi rasittaa itseään liikaa, jos vähemmälläkin voi selvitä? Näin tuumailee tämä laiska tonttutyttö, jonka joulukalenterissa on vain neljä luukkua, yksi jokaista adventtisunnuntaita kohden. Tervetuloa odottamaan mahdollisimman kiireetöntä ja stressitöntä joulua kanssani!

Italiassa viettämäni joulut ovat laskettavissa yhden käden sormin. Matkustan synnyinmaahani joulunviettoon aina kun vain kynnelle kykenen. Vuonna 2014 en kyennyt. Kauan ja hartaasti toivottu raskauteni oli tuolloin jo niin pitkällä, ettei mikään lentoyhtiö olisi huolinut minua suurine mahoineni kyytiinsä. Satunnaisen kirjoittajan päiväkirjastani löytyvät seuraavat, tuona jouluna raapustetut, hieman nostalgiset merkinnät: 

24/12/2014 

Jouluaatto. Joulumieltä rinnassa, vaikka sydän halajaakin koto-Suomen jouluun. Katsoin Suomen Turun joulurauhan julistuksen ja kuuntelin Sulo Saaretsin "Taas kaikki kauniit muistot". Tosiaankin, taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen: kultaiset hetket elämän varrelta, rakkaat ihmiset, lapsuuden joulut, äiti... Vietän hiljaista hetkeä kotosalla. Kynttilät palavat luoden rauhallista, lähes harrasta tunnelmaa. Iskä viettää askeettista joulua yksin. Oli tekemässä lähtöä hautausmaalle, kun soitin. Lämmittää sitten saunan ja sujauttaa kinkun uuniin. Alessandro on viime tingan jouluostoksilla. Pieni Masukki liikehtii suloisesti kohdussani. Juuri tällä hetkellä minulta ei puutu mitään.

"Jotka tulevat suorinta tietä,
saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,
tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on, että eksymättä et löydä perille."

- Tommy Tabermann -

Ihanaa kolmatta adventtisunnuntaita! Joulu on jo ihan nurkan takana!

T. Laiska tonttutyttö ♡

P.S. Kaikki joulukalenterin luukkuja kommentoineet osallistuvat kuun lopussa pienen, suussasulavan yllätyksen arvontaan.

P.P.S. Tästä voi käydä kurkkaamassa joulukalenterin ekan ja tästä tokan luukun.