Päivä pessimistijollassa

Pieni pessimistijolla

Joskus kohdalle sattuu päiviä, jolloin kaikki tuntuu menevän pieleen. Päiviä, jolloin deodorantti pettää, rintaliivien olkaimet eivät pysy paikoillaan ja sukkahousujen haarakiila valahtelee hameen alla polviin saakka. Päiviä, jolloin pään päällä leijuu salamoita sinkoileva, tummanpuhuva ukkospilvi, vaikka ulkona paistaa aurinko. Jolloin elämä näyttää lohduttoman mustalta tai vähintäänkin tasaisen harmaalta massalta. Päiviä jolloin kaikki ärsyttää. Jolloin ajatukset kiertävät kehää. Jolloin märehtii tekemisiä ja tekemättä jättämisiä, sanomisia ja sanomatta jättämisiä. Päiviä, jolloin suonissa virtaa niin paljon äkäistä adrenaliinia, että sitä uskaltaisi kerrankin puhua suunsa puhtaaksi kaikilla kielillä. Kertoa, mitä oikeasti ajattelee ja miltä oikeasti tuntuu, vaikka tavallisesti suu sulkeutuukin sopuisaan suppuun. Päiviä, jolloin tekisi mieli aloittaa yhden naisen kapina koko maailmaa vastaan, murista kaikille uhkaavasti kuin kesken talviuniaan herätetty, takalistoon ammuttu karhu ja syödä suihinsa yhtenä suupalana se onneton, joka kehtaa tulla saarnaamaan jotakin positiivisuudesta ja sen tärkeydestä.

Paha päivä - Giornata "no"

Tällaisia päiviä sattuu kohdalle aina silloin tällöin. Olen todennut parhaaksi antaa niiden tulla, olla ja mennä. En jaksa enkä aina edes halua olla korjailemassa lysyyn painunutta henkistä ryhtiäni vaan annan negatiivisten hyökyaaltojen ja vihaisesti puhaltelevien myrskytuulten riepotella pientä pessimistijollaa ja sen kiukkuista kipparia. Joskus on vapauttavaa antaa kupin kaatua ja pinnan katketa. Joskus on ihan ookoo olla pessimistinen negatiivari tässä yltiöpositiivisuuteen kannustavassa maailmassa.

Merda eli pee aa äs pas koo aa ka. Joinakin päivinä sitä tuntee itsensä juuri siksi.

Arvaatte varmaan, että tänään minulla on ollut paha päivä. Onneksi pahan päivän sisällä itää aina pieni hyvän päivän siemen. Painun pehkuihin, vedän peiton korville ja toivon, että yön aikana tuosta pienestä siemenestä kasvaa uusi, ihana päivä!

Hyvän päivän siemenestä voi versota vaikka mitä ihanaa!

Hyvää yötä ja optimistisia unia kaikille!