Pieni kurkistus joulutempaukseen

"Miksi pukki ei saavu jokaisen luo, vaan toisten lahjoitta jäädä suo?"
- Kaija Pakkanen, lastenkirjailija -

"Jos pukki ei joka paikkaan kerkiä, häntä täytyy varmaan vähän jelppiä!"
- Marika Broas, joka suuntaan rönsyilijä -


Aavan Meren Itäpuolen -nimistä blogia kirjoittavan Astan ideasta sai alkunsa "Joulumieltä paikallisilta paikallisille" -niminen tempaus, johon lähti mukaan pieni, mutta innokas joukko kaakkoissuomalaisen Starbox-blogiportaalin bloggaajia. Tempauksen tarkoituksena on kerätä ei-rahallisia lahjoituksia paikallisilta yrityksiltä ja koota niistä lahjoitusten määrästä riippuen joko yhdelle tai useammalle vähävaraiselle perheelle pieni tai vähän suurempikin joululahja. Keräys polkaistiin käyntiin lokakuun loppupuolella myös Hamina-Miehikkälä-Virolahti -akselilla ja se jatkuu aina marraskuun loppuun saakka.  

"Joulumieltä paikallisilta paikallisille" -tempaukseen voi lähteä mukaan joko lahjoittajana tai lahjoituksen saajana. Marraskuun loppuun saakka minä, entinen haminalainen, ja Asta olemme yhteydessä haminalaisiin, miehikkäläläisiin ja virolahtelaisiin yrityksiin sähköpostitse, puhelimitse, messengerin välityksellä tai, ken kynnelle kykenee, paikan päällä käymällä. Myös yritykset voivat tempauksesta tiedon saatuaan ja siitä kiinnostuttuaan ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä meihin. Lahjoituksen arvolle ei ole asetettu minkäänlaista alarajaa: pienikin lahjoitus on arvokas ja tärkeä. Kiitokseksi tempaukseen osallistuville yrityksille on luvassa näkyvyyttä mm. Starbox-blogiportaalissa.

Lahjoituksen saavat perheet valitaan bloggaajille 30.11.2017 mennessä lähetettävien ja täysin luottamuksellisesti käsiteltävien kertomusten perusteella. Kertomuksia voivat lähettää joko apua tarvitsevat, Hamina-Miehekkälä-Virolahti -alueella asuvat perheet itse tai tällaisia perheitä tuntevat henkilöt. Lahjoitukset pyritään toimittamaan perille jo hyvissä ajoin ennen joulua.

"Joulumieltä paikallisilta paikallisille" -tempauksen etenemistä Hamina-Miehikkälä-Virolahti  -alueella voi seurata sekä Saappaanvarressa- ja Aavan Meren Itäpuolen -blogeista että mainittujen blogien facebook-sivuilta.

Tämä joulutempaus tekee tehtävänsä, jos se saa edes yhden lapsen silmät loistamaan riemusta. Jos se tuo lämpöistä joulumieltä vaikka vain yhdenkin aikuisen sydämeen. Jos se kuljettaa joulupukin kolkuttamaan ovelle, jota hän ei muutoin olisi tänä vuonna kolkuttanut.

 

TUNNELMALLISTA JOULUN ODOTUSTA KAIKILLE! 

 

P.S. Joulutempauksessa ovat mukana myös alla mainitut paikkakunnat, bloggaajat ja blogit:

Kotka, Pyhtää: Tean Tea's & Coffee, Sannan Minun Elämäni, Minun Palapelini ja Aino-Kaisan Kaunis elämä

Kouvola: Emmi-Riikan TiiPii

Mikkeli: Annin Niin paljon, että riittää

Savonlinna: Erjan Hittejä ja huteja